(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Sabun Boyası – Yeşil

 22,00 70,00

Doğal sabun sedef (mika) boyası. Doğal sabunlarınızı renklendirin.

Açıklama

Sedef Boya Nedir? Yeşil Mika boya (green mica powder)

Doğal yeşil sedef (green mica powder) boyası. Tabiatın Bizlere Sunduğu Güzellikler… Evlerimizdeki yaşam alanlarımızın yanı sıra banyolarımız aslında zamanımız olduğunda bizi en çok dinlendiren yerlerdir. Fakat biliyoruz ki çoğu banyolar birbirine benzer. Hep aynı çizgide olur. Doğayı seven bizler doğanın rengiyle banyolarımızı renklendirme cesaretine tabi ki sahibiz. Yeşil sedef boyası kullanarak yaptığımız bir sabunu, beyaz renkli bir aksesuar ya da dekorasyon unsuru ile tamamladığımızda oldukça çarpıcı bir etki oluşturabileceğimizi biliriz.  Mica, ışıltılı bir tozdur. Dolayısıyla “doğanın ışıltısı” olarak adlandırılmaktadır. Renkler beyazdan mora kadar 34 e yakın farklı silikat minerallerini temsil eder. Aynı zamanda sedef boya olarakta adlandırılmaktadır. Mika elde etmek için silikat mineralleri taştan özel bir yöntem ile çıkarılmaktadır. Daha sonra kullanım amacına göre boyutlandırılması gerekmektedir. Böylelikle çeşitli boyutlara sahip inte toz haline getirilir. Doğal kökenli olduğu için doğal ve organik kozmetik hammaddeleri listesinde tercih edilmektedir. Sedef boyaların kozmetikte kullanımı farklılık göstermekle beraber doğal sabun üretiminde, krem yapımında ve erit dök sabun boyası olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Toptan olarak sedef (mika) boya satışı yapılmaktadır.

Mika tozu nasıl renlendirilir?

Mika doğal mineralden üretilmektedir. Ancak sentetik olarak laboratuvar ortamında da yapılmaktadır. Doğal versiyonları muskovit mineralinden üretilmektedir. Muskovit minerali aynı zamanda kuvars ile aynı ailedendir. Sentetik olanları floroflogopit adı verilen muskovit mineralinin laboratuvarda oluşturulan versiyonundan yapılmaktadır. Fakat doğal yöntem ile sentetik yöntem arasında biraz farklılıklar olmaktadır. Sentetik mika daha yüksek saflığa sahiptir ve renk koyu ve kararlıdır. Genellikle ruj ve göz farı uygulamarında tercih edilir. Doğal mika da renk skalası elde edilebilmesi için doğal oksitler ile kaplanmaktadır. Böylelikle daha canlı renkler oluşturulmaktadır.

Mika Boyanın Kozmetikte Kullanımı

Kozmetik üreticileri üretimini yaptıkları cilt bakım ürünlerine parlaklık ve ışıltı versin diye mica color kullanmaktadır. Ancak mika ile pigment boya karıştırılmaktadır. Aralarında ki fark sedef boya doğal bir ışıltıya sahip iken pigmentler daha mat boyalardır. Ne var ki sedef boya başta doğal sabun üretimi olmak üzere bir çok cilt bakım ürününde karşımıza çıkmaktadır. Özellikle;

Yüksek miktarlardaki alımlarda Toptan Sedef (mika) boya satışımız için lütfen iletişime geçiniz.

Yeşil mika sabun boyası

Ek bilgi

Kaç kg

10 gr, 20 gr, 50 gr, 100 gr, 250 gr

Hoşunuza gidebilir…