(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Makademiya Yağı (Katı) – Macadamia Butter

 160,00 1.250,00

Katı Macademia yağı (Macadamia Butter). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Macadamia Integrifolia & Hydrogenated Vegetable Oil & Tocopherol (1%)

Origin : Spain (İspanya)

CAS No : 129811-19-4 / 68334-28-1 / 52-02-9

Açıklama

Macadamia Yağı (Katı) Nedir ?  –  Macadamia Butter

Son dönemlerde adını sıklıkla duyduğumuz macadamia yağı hem köklü bir tarihe hem de birçok faydaya sahip! Aborjinlerin tarihinde kutsal meyveler olarak adlandırdıkları meyveler arasında yeralmıştır. Yüzyıllar boyunca pek çok kadının saçlarına uyguladığı bakımların ayrılmaz parçası olmuştur. Macadamia yağı cilde faydaları saymakla bitmez. İlk olarak Avustralya ve doğu sahillerinde üretilmeye başlanmış olan bu fındık dünya genelinde “cadı fındığı” adıyla anılmaktadır. Boyut olarak bilinen fındığın iki katı büyüklüğünde olan bu fındıklar oldukça yumuşak ve fazlaca yağlıdırlar.

Macadamia fındığından elde edilen yağ ise hem saç hem cilt için oldukça faydalıdır. Kehribar rengine sahip Macadamia butter diğer meyvelerin neredeyse hiçbirinde bulunmayan palmitoelik asit içerir. Bu asit türü insan vücudu tarafından da üretilmektedir ancak yaşın ilerlemesiyle beraber üretim git gide azalmaktadır. Bu nedenle bu fındığın yağı oldukça değerlidir. Ayrıca bünyesinde omega-3, omega-6 ve omega -7 de barındırmaktadır. E vitamini ve antioksidan açısından da oldukça zengin bir yağa sahiptir. Macadamia yağı saça faydaları nelerdir?

Macadamia yağı saça faydaları?

Faydalarına saçlardan başlayalım. Saçlar işlem gördükçe kırılır ve kopmaya başlarlar. Zamanla elektriklenir ve yumuşaklığını kaybederler. Bunun temel nedeni saçların nem dengesini kaybetmesidir. Macadamia fındığı yağının özünde bolca bulunan palmitoelik asit saç derisini onarır ve sebum (yağ) üretimini dengeler. Böylece saç kökünü de güçlendirerek saç dökülmesini engellemeye çalışır. Macadamia yağı cilde faydaları nelerdir?

Cilde Faydaları

Bir diğer sihir alanı ise cilttir. Macadamia yağının en sık kullanıldığı ürünler, çatlakları önleyici kremlerdir. İçeriğindeki E vitamini sayesinde çatlakların oluşmasını engellerken yaşa bağlı oluşan çizgilerin de onarılmasını amaçlar. Cilt sağlığını korumak için oldukça önemli olan nem dengesinin sağlanmasında da macadamia yağı oldukça önemlidir. Bu nedenle akne ve sivilce oluşmasını önleme konusunda oldukça başarılıdır. Cildi nemlendirerek yumuşaklık ve elastikiyet kazandırır.

Macadamia fındık yağı, aynı katı vanilya yağı gibi komedojenik olmayan bir yağdır. Yani cilt gözeneklerini kapatmadan, deriyi nemlendirir. Kolayca emilmektedir, aynı zamanda doğal bir temizleyicidir. Yaşlanma karşıtı özellikle dolu olmasının yanında cildi mükemmel bir şekilde nemlendirmektedir. Muhakkak toptan bitkisel yağ listenizde yer alması gözardı edilmemeli. Biz tüm bu faydaları kalitemiz ile birleştirip sizler için hazırladık. Size kalan güzel bir formülle şahane sonuçlar yaratmak!

Hoşunuza gidebilir…