(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

E Vitamini – Tocopheryl Acetate

 60,00 455,00

Sıvı vitamin E. Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Tocopheryl acetate

CAS No : 7695-91-2

Stok kodu: EVIT01 Kategoriler: , ,

Açıklama

E Vitamini Nedir

E vitamini ilk olarak 1922’de Herbert M. Evans ve Katherine Bishop tarafından tanımlandı. 1936’da biyokimyasal olarak karakterize edilmiş ve tokoferol olarak adlandırılmıştır. Vitamin E 50 yılı aşkın süredir dermatolojide kullanılmaktadır. Yağda çözünür. Aynı zamanda Tocopheryl acetate olarakta adlandılmaktadır. Güçlü bir antioksidan olarak bilinmektedir. Aynı zamanda güneş ışınlarının neden olduğu zararlı etkilere karşı koruyucudur. 

Vitamin E

Kozmetik sektöründe içerikler ne kadar değişirse değişşin, değişmeyen bazı içerikler vardır. Bunlardan biri E vitaminidir. Cildimizde ve yağ dokularımızda yüksek konsantrasyonlara sahiptir.  Bazı formları deriye direk uygulanabilmektedir. Ciltte en fazla bulunan formu Alfa-tokoferol’dur. Aynı zamanda zarar veren serbest radikalleri karşı koruma ile sorumludur. Bakım ürünlerinde, serumlarda ve nemlendiricilerde sıkça kullanılmaktadır. Güçlü bir antioksidandır. Dolayısıyla yaşlanma belirtilerini yavaşlatır. Aynı zamanda derideki renk tonu bozulmalarına neden olan  oksidatif stresi önleyebilir.

Tokoferolün ciltteki rolü

  • Cilt nemini artırın. Dolayısıyla E vitaminin en önemli özelliği, cilt bariyerini nemlendirip, güçlendirmesidir.
  • Cilt aydınlatma.
  • Güçlü bir Doğal Antioksidandır.
  • Yaşlanma karşıtı etki sunar. Dolayısıyla yaşlanma karşıtı serum, krem ve losyonlarda kullanılmaktadır.
  • Kafa derisi desteği. Kuru ve kırılgan saçlar için yararlı bir nemlendiricidir. Kepek şampuanları içeriklerinde sıkça karşımıza çıkar.
  • Isıdan kaynaklanan saç hasarlarını onarır.
  • Saç uzunluğunu ve gücünü artırır.
  • Kendine has koruyucu özelliği bulunmaktadır. Ürünlerin raf ömrünü uzatır.

 

E vitamini ve C vitamini bir arada

E ve C vitaminleri birlikte kullanıldığı varit iyi bir ikili olmaktadırlar. Cilt için harikalar yaratan bu ikili özellikle çevresel dış etkenlere karşı cildin korunmasına yardımcı olurlar. Aynı zamanda solgun ve donuk ciltleri aydınlatabilirler. C vitamini suda çözündüğünden dolayı derinin üst katmanında etkilidir. Ancak vitamin E’de yağda çözündüğünden dolayı cildin alt katmanların da daha etkindir. Gündüz ve gece kremlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Bununla beraber serbest radikallere karşı mücadelede formullere C vitamin eklenir ise antioksidan özelliği artmaktadır. Saç bakım ürünlerinde kullanıldığında saçı besler ve onarır.

Günlük E vitamini ihtiyacınız yaklaşık 100IU dir. 20 ml Zeytinyağı, 20 gr Hindistan cevizi yağı 10 damla Vitamin e ile günlük bakımlarınızı tamamlayacağınız ürününüz çantanızda.

Kaş kirpik serumu tarifi

Hepsini bir kapta karıştırıp kullanabilirsiniz.

Toptan E Vitamini;

Toptan kozmetik hammadde ve Vitamin E satışımız bulunmaktadır. Almak istediğiniz miktarlar yüksek ise bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Tokoferol ile tarifler

 


 

https://www.medicalnewstoday.com/articles/318168

Ek bilgi

Kaç kg

20 gr, 50 gr, 100 gr, 250 gr

Hoşunuza gidebilir…