(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Monopropilen Glikol – Monopropylene Glycol

 52,00 800,00

Mono Propilen Glikol Kozmetik için uygundur.

INCI Name: Monopropylene Glycol
CAS:57-55-6
Fiziksel Yapısı: Seffaf sıvı

Stok kodu: MPG Kategoriler: , ,

Açıklama

Monopropilen glikol Nedir? – Monopropylene Glycol

Monopropilen glikol, genel görünüşü itibariyle rensiz ve aynı zamanda viskoz bir sıvıdır. Hafif bir tadı olsa da genel olarak hiç kokusu bulunmamaktadır. Suda çözünebilen bir madde olan Monopropylene Glycol (Mpg), nem emici özelliği bulunmaktadır. Alkole oranla daha kıvamlı bir sıvıdır. Aynı zamanda diğer benzer alkollere oranla uçucu özelliği bulunmamaktadır. Gıda, ilaç, tarım ve kozmetik sektöründe hammadde olarak kullanılmaktadır.

Monopropilen Glikol ne işe yarar?

Toptan olarak ta satın alabileceğiniz Monopropilen Glikol, gıda, ilaç ve kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır.

–        Kozmetik sektöründe kullanımı? Nemlendirici özelliklerinden dolayı tıraş losyonu, deodorantlar, onarıcı maskeler, şekillendiriciler, krem ve losyon yapımı gibi cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda sıvı sabun ve şampuan yapımında da tercih edilmektedir. En önemli özelliklerinden biri olan nemlendirme özelliği sayesinde cildin nemli kalmasına katkıda bulunmaktadır. Dolayısıyla cildin nemli kalmasına katkıda bulunur. Bununla beraber iyi bir çözücü ve aynı zamanda stabilazatördür. Stabilazatör olmasından ötürü ürünlerin raf ömrünnü korunmasına yardımcı olmaktadır.

–        İlaç sektöründe kullanımı?  Mpg ilaç endüstrisinde solvent yani çözücü olarak tercih edilmektedir. Bununla beraber stabilizatör olarakta kullanımı vardır.

–        Gıda sektöründe kullanımı? Monopropylene glycol, yiyecek ve içecek gibi üretimler yapan endüstrilerde nemlendirici, stabilizatör ve çözücü olarak tercih edilmektedir.

Aynı zamanda el dezenfektanlarında sıklıkla içeriklerde rastlayabilirsiniz.

Toptan hammadde alımı 

Toptan Monopropilen Glikol satışlarımız mevcuttur. Aynı zamanda kozmetik üretimleriniz için gerekli olan hammaddelerinizin teminini sağlıyoruz. Ürünlerimiz analiz raporlu, msds ve tds sertifikalıdır. Ihtiyaçlarınız için lütfen müşteri temsilcimiz ile iletişime geçiniz.

Ek bilgi

Kaç kg

250 gr, 500 gr, 1 kg, 5 kg

Hoşunuza gidebilir…