(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Oleik Asit – Oleic Acid

 65,00 950,00

Oleik Asit Kozmetik için uygundur.

INCI NAME: Oleic Acid
CAS number: 112-80-1
Fiziksel Yapısı: Sarı sıvı

Stok kodu: OAT Kategoriler: , ,

Açıklama

Oleic Acid – Oleik Asit Nedir?

Oleik asit nedir? Oleic acid, genel olarak zeytinyağı ve ayçiçek yağı gibi bitkisel ürünlerden elde edilen yağ asitidir.  Oleik asit görünüm olarak soluk sarıdan kehribar rengine doğru değişen bir tona sahiptir. Bununla beraber hafif bir kokusu bulunmaktadır. Kozmetikte kullanımı, yumuşatıcı ve nemlendirici özellik katmasından dolayıdır. Çünkü bu yağ asiti cildin bariyerini destekler ve cildin neminin artmasına yardımcı olmaktadır. Genel olarak, cilt bakım üretimi yapımında, kremlerde, serumlarda losyonlarda ve dudak balsamlarında tercih edilmektedir.

Kozmetikte ne işe yarar?

Oleic acid’i lipitlerle yani bitkisel yağlarla birleştirildiğinde cildi sakinleştirme yeteneğini arttırmaktadır. Bu durum kuruluk ve hassasiyetlik belirtilerinin azalmasına neden olmaktadır. Oleik asit, temizlik maddelerinin içeriklerinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Bunun en önemli sebebi doku arttırıcı özelliklerinin olmasıdır. Aynı zamanda antioksidanlar gibi hareket ederek, bileşenlerin ışık ve hava kaynaklı bozulmalarının engellenmesi konusunda güçlü bir yeteneği vardır.

Güçlü bir nemlendirici olmasından dolayı sıklıkla saç bakım ürünlerinin bileşenlerinin içeriğinde kendine yer bulmaktadır. Saç formüllerinde kullanıldığında saçlara nem kazandırır. Aynı zamanda daha parlak ve hacimli saç tellerinin oluşumuna yardım etmektedir.

Oleik asit kullanım oranı

Tipik olarak %1-%10 arasında kullanım oranları değişmektedir.

Cilt ve saç bakımında kullanımı?

  • Cilt bakımında temizleme ve yumuşatıcı olarak tercih edilmektedir. Aynı zamanda güçlü bir nemlendiricidir.
  • Saç bakımında saçlara pürüzsüzlük vermektedir. Bununla beraber scalar daha kolay şekil olabilmektedir. Kuruluğa ve kabarmaya karşı iyi gelmektedir.
  • Kozmetik üretimlerde Oleik asit, doku ve kıvam verir. Fondöten, ruj ve krem gibi ürünlerde sürülebilirliliğe katkıda bulunmaktadır.

 

Ek bilgi

Kaç kg

250 gr, 500 gr, 1 kg, 5 kg

Hoşunuza gidebilir…