(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Portakal Kabuğu Yağı – Orange Peel Oil

 45,00 650,00

Portakal yağı (Sweet Orange Essential Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Citrus Aurantium Dulcis

Origin : Indonesia (Endonezya)

CAS No : 8028-48-6

Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

Stok kodu: PORT01 Kategoriler: , , ,

Açıklama

Portakal Kabuğu Yağı nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir? (Sweet Orange Peel Oil Benefits)

Portakal kabuğu yağı nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir? Aadından da anlaşıldığı üzere portakal kabuklarının özel bir işlemden geçirilmesi sonucu elde edilmektedir. Her ne kadar portakalı gıda olarak sıkça tüketsekte, portakalın kabuğunda aslında çok faydalı bir sır saklıdır. Bu sır portakalın belli bir olgunlaşma döneminde kabuklarının kurutularak ve belli bir işlemden geçirilerek elde edilir. Elde edilen yağ güçlü bir cilt koruyucudur. Uv ışınlarından zarar gören cildin savunmasını özveri ile yapar. Aynı zamanda ferahlatıcı bir etkisi vardır ki aromaterapi özelliğinden dolayı masaj yağlarının içerisinde sıkça bulunur. Gergin kaslarınızın rahatlamasına, iş sonrası biriken kötü enerjiyi tersine çevirme gibi daha bir çok özelliği bulunmaktadır.

Problemli ve hasar görmüş cilde canlılık ve ışık katar. Sadece ciltte değil güçlü yanlarından dolayı doğal temizlik ürünlerinin formüllerinde sağlam bir şekilde yerini almıştır.

Özellikle batılı kadınlar evde yaptıkları lifli sabunun içeriğine kahve telvesi ile birlikte iyi bir ikili olmasından dolayı portakal kabuğu yağıda ekler ve basen bölgelerine masaj yaparlar. Ve göstermiş olduğu etkiden sıkça internet forumlarında bahsederler.

Portakal yağının faydaları nelerdir?

  • Antibakteriyel özelliklerinden dolayı losyon, şampuan ve gargaralarda sıklıkla kullanılan doğal bir bitkisel yağdır.
  • Ev ve mutfak temizlik malzemelerinde kullanabileceğiniz doğal bir güçtür. Taze, tatlı ve narenciye kokusuna sahip olan bu esansiyel yağ, aynı zamanda sert kimyasal kullanmanıza gerek kalmadan temizlik yapmanıza yardımcı olmaktadır. Özellikle bergamot ve çay ağacı yağı ile birlikte mükemmel bir hijyen ürünü olmaktadır.
  • Yapılan araştırmalarda sweet orange peel oil canlandırıcı ve sakinleştirici bir etkiye sahip olduğu ortaya konulmuştur. Zaten yüzyıllardır bu amaçla alternatif tıpta kullanılmaktadır.
  • Portakal esansiyel yağının içeriğinde yüksek miktarda C vitamin bulunmaktadır. Özellikle koyu lekeler ve kırışıklıklar için üretilen ürünlerde Vitamin C sevilen bir hammaddedir. Bununla beraber bu vitamin yaşlanma karşıtı kolajen üretiminide teşvik etmektedir. Formüllerde buhur yağı ve çayağacı yağı ile birlikte iyi bir ikili oluşturmaktadır.
  • Akne ve sivilce için kullanılan etkin bir bitkisel yağdır. Portakal yağını tek başına kullanmak yerine hindistancevizi yağı ile seyrelterek kullanmanızda fayda vardır. Sivilce ve akne için doğal çözün arıyorsanız karışımınıza sardunya yağı ve tarçın yağı ekleyebilirsiniz.
  • Doğal gargara yapmak istiyorsanız bu esansiyel yağı es geçmeyin.

 

Portakal Kabuğu Yağı ile tarifler

 


Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…