(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1250 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Susam Yağı – Sesame Oil

 13,00 175,00

Susam yağı (Sesame Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Sesamum Indicum Seed Oil

Origin :Turkey (Türkiye)

CAS No : 8008-74-0

Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

Stok kodu: SUSAM01 Kategoriler: , ,

Açıklama

Susam Yağı Nedir? – Sesame Oil

Uzak doğuda yaklaşık 3000 yıldır kullanıldığına dair izler olan susam yağı, Sesamum indicum adı verilen bitkinin tohumlarından elde edilen bitkisel bir yağdır. Dünya üzerinde bilinen en eski bitkisel yağlar listelesek ilk beşe rahatlıkla girer. Tohum ve yağ olarak sadece mutfak ve tıbbi uygulamalarda kullanılmamıştır. Aynı zamanda cilt bakım ürünlerinin doğal bitkisel hammadde bileşeni olmuştur. Susam yağı faydaları içeriğinde ki yağ asitlerinde ve vitaminlerinde saklıdır. E vitamini, B kompleksi ve D vitamini açısından zengin bir yapısı vardır. “Susam yağı saça faydaları nedir” sorusunun cevabı aslında çok basit. Çünkü yağının içeriği saçın beslenmesi ve güçlenmesinde önemli rol oynayan fosfor, kalsiyum, çinko ve protein açısından zengindir.  Bu bileşenler bir araya geldiğinde saç ve cilt için faydalı olan bitkisel bir yağ ortaya çıkmaktadır.

Susam Yağı nasıl kullanılır?

Bitkisel yağların içerikleri genel olarak vitaminler ve yağ asitleri açısından zengindir. Dünya üzerinde yüzlerce hatta binlerce bitkisel yağ olmasına rağmen, bilinen ve en eski çağlardan beri kullanılan birkaç yağdan biridir. Dolayısıyla susam yağı faydaları yüzyıllardan beri deneyimlenmiştir. Bu yağı direk kullanabileceğimiz gibi başka yağlarla karıştırıp ta kullanabiliriz. Taşıyıcı yağ olarak serum tariflerinde sık sık uçucu yağları seyreltmek için tercih edilen doğal bitkisel hammaddedir.

Cilde faydaları nelerdir?

  • İçeriğinde ki linoleik asit ve B vitamini sayesinde güçlü doğal nemlendiricidir. Bu faydalı asitler yağın ciltte bir bariyer oluşturmasına katkı sağlayarak, aynı zaman da derinin nemini korumasına yardımcı olmaktadır.
  • Bununla beraber polifenoller açısından zengindir. pH seviyesini doğal yolla dengeleyebilmektedir. Bunun sonuncunda cildiniz ne çok yağlı nede çok kuru olur.
  • UV ışınlarının zararlı etkilerine karşı koruyucu olabilir. Yapılan bir araştırmada antioksidanların içeriğinde fazla bulunan sesame oil, UV ışınlarına karşı cildin korunmasına yardımcı olan bir bileşendir.

Susam yağının saça faydaları nelerdir?

  • Saçları nemlendirir.
  • Güneşin UV ışınlarına karşı doğal bir engelleyicidir.
  • Hasarlı ve kurumuş saçları onarır.
  • Saç uzamasını teşvik eder.

Saç maskesi tarifi

Saçlarınızı yıkadıktan sonra, yağ karışımını hafif masaj yaparak saçlarınıza uygulayın. Uygulama bittikten sonra sıcak bir havlu ile sarıp 30-40 dakika bekletin. Sonra şampuan ile yıkayabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…