(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1250 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Salisilik Asit – Salicylic Acid

 70,00 480,00

Salicylic acid Kozmetik için uygundur.

INCI NAME: Salicylic acid
CAS number: 69-72-7
Fiziksel Yapısı: Beyaz Toz
Günümüzün popüler asitlerinden olan salisilik asiti cilt bakım ürünlerinde kullanabilirsiniz. Faydaları için sayfayı aşağıya kaydırabilirsiniz.

Stok kodu: SALA Kategoriler: , ,

Açıklama

Salisilik Asit – Salicylic Acid

Salisilik asit nedir? Cilt için kimyasal eksfoliyant görevi görür. Beta hidroksi asittir (BHA). “salisilat”, “sodyum salisilat” ve “söğüt özü” olarakta bilinmektedir. Genellikle söğüt kabunğundan ve diğer bitkilerden elde edilir. Ancak laboratuvar ortamında da üretimi yapılmaktadır. Salicylic acid , genellikle beyaz, kabarık, kristal toz halinde görünür. Sentetik formu beyaz ve kokusuzdur.  Yağda çözünür. Dolayısıyla cildin alt katmanlarına da etki edebilmektedir. En güçlü yanlarından biri cildin kendini yenilemesine yardımcı olmaktır. Aynı zamanda ölü hücrelerin arasında ki bağları gevşetir. Yaygın olarak sivilce kremleri, losyonları, yüz yıkama jelleri, serumları ve şampuanlarında kullanılmaktadır. Dolayısıyla akne ve siyah noktaların azalmasına yardımcı olduğu bilinmektedir. Cildi yenileyerek ve ölü hücreler arasında ki bağı gevşeterek saç derisindeki kepeklenmeyide azalmaktadır.

Salicylic Acid ve Asetilsalisilik asit arasında ki benzerlik

Salisilik asit, Aspirine yani asetilsalisilik asit ile benzerdir. İkiside iltihabı azaltmak için kullanılmaktadır. Salicylic acid deri üzerine uygunlanmaktadır. Ancak asetilsalisilik asit ağız yoluyla alınmaktadır.

Cilt için ne yapar?

–        Salisilat, Keratolitik özelliğe sahiptir. Yani cilt pullarını çözen maddeler sınıfına girmektedir.

–        Antiinflamatuar etkilere sahiptir. Dolayısıyla sivilce nedenli kızarıklığı azaltabilmektedir.

–        Cilt lekeleri için iyi bir yardımcı maddedir.

–        Yağlı deri için yapılan formüllerde kullanılmaktadır.

–        Akne tedavisine yardımcıdır.

Salisilik asit, keratolitik ajanlar gurubuna girmektedir. Bunlar cilt pullarını bir arada tutan keratini yumuşatır ve dağılmasına yardımcı olmaktadır. Ne var ki yağlı saçların köklerinde yağın birikmesi sonucu siyah nokta ve sivilce oluşmaktadır.  Keratolitik ajanlar bu noktada devreye girerek cilt ve saç derisi üzerindeki tabakanın gevşemesine ve çözünmesine yardımcı olur.

Salisilik asit, fazla sebum gidererek cildi temizleyen, sivilce karşıtı ve peeling yapan bir maddedir. Niasinamid, cildin iyileşmesine yardımcı olduğu gibi sebumu azaltmaya yardımcı olan yaşlanma karşıtı ve antioksidan özelliklere sahip bir vitamindir . Ne var ki bu iki serumun birlikte kullanılması, cilt için birçok fayda sağlamaktadır.

Sodyum salisilat ile hangi ürün gurupları üretilir?

Salisilik asit tarifleri ile aşağıda ki ürün gurupları üretilmektedir.

–        Pullu ve kızarık ciltler için krem, losyon, şampuan

–        Sivilce tedavisi için yüz temizleyiciler ve sabunlar

–        Siyah nokta tedavisi için tonerler ve maskeler

–        Kepek için şampuan ve kremler

Toptan Salisilik asit

Sabunaria olarak toptan salisilik asit satışımız bulunmaktadır. Almak istediğiniz miktarlar fazla ise lütfen müşteri temsilcimizle iletişime geçiniz.

 

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…