(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Setil Alkol – Cetyl Alcohol

 65,00 450,00

<em> Setil Alkol  Kozmetik için uygundur.

INCI Name : Cetyl Alcohol
CAS No: 36653-82-4 | 818704
Fiziksel Yapısı: Beyaz payet, pul

Stok kodu: SETILALKOL Kategoriler: , ,

Açıklama

Setil Alkol Nedir? – Cetyl Alcohol

1913 yılında Fransız bir kimyager tarafından keşfedilmiştir. Aslında o zamanlar balina yağından üretilirken günümüzde bitkisel kökenli üretim yapılmaktadır. Ayrıca bilinen uzun yağlı alkollerden biridir. Cetyl Alcohol, hindistancevizi, palm yağı yada  bitkisel içerikli yağlardan elde edilmektedir. Saç ve cilt bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılır. Setil alkol nedir sorusunun cevabı; emülgatördür. Kozmetik krem ve şampuan üretimlerinde nemlendirici ve yumuşatıcı görevi görür. Cetyl Alcohol isminde yer alan alkol günümüzde anladığımız alkol ailesinden bile değildir. Bu sebepten FDA Cetyl alkol içeren ürünlere “alokolsüz” olarak etiketlenmesine izin verir. Peki Setil Alkol ne işe yarar?

Setil Alkol ne işe yarar?

Cetyl alcohol formüllere kıvam verir. Aynı zamanda krem ve losyonların daha kaygan bir yapıda olmasını sağlar. Yumuşatıcı özelliğinden dolayı ciltte hoş bir his uyandırır. Bununla beraber cilt losyonları ve kremler gibi cilt bakım ürünlerinde, ürün bileşenleri bir arada tutmak için emülgatör görevide görür. Ayrıca rujlarda sıklıkla tercih edilir. Çünkü insan vücut sıcaklığından daha yüksek sıcaklıklarda erimektedir. Dolayısıyla ruj gibi ürünlerde rengin cilde yapışmasına yardımcı olabilmektedir.

Aynı zamanda gıda sektöründe tatlandırıcı olarak ve endüstriyel uygulamalarda da kendine yer bulmaktadır.

 

Kozmetikte Cetyl Alcohol Kullanımları

  • Nemlendiricilerde
  • Kuru ve hassas cilt bakım ürünlerinde
  • Pullu cilt yapısına karşı üretilen cilt bakım ürünlerinde
  • Ölü cildi temizlemede
  • Cilt tonunu ayarlamada

Saç için

  • Saç bakım ürünlerinde saça nem vermektedir.
  • Boyalı saçlar için üretilen şampuan ve losyonlarda saçları besler.

Kullanım:  Emülsiyonlarda %5’e kadar ve yağ bazlı ürünlerde daha yüksek miktarlarda kullanabilirsiniz.

Çözünürlük: Yağda Çözünür.

Potansiyel uygulamalar: Kremler, losyonlar, saç bakımı, vücut yağları, balzamlar, peelingler, katı çubuklar, makyaj

Toptan setil alkol satışlarımız vardır. Toptan setil alkol alımlarınız için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…