(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1250 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Shea Butter (Organic) – Karite Yağı (Organik)

 220,00 800,00

Organik içerikli Shea Yağı. Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI: Butyrospermum Parkii Butter

Açıklama

Organik shea yağı

Organik shea butter, yüzyıllardır bilinen ancak son on yıldır popülerliği artan Afrika kökenli bir yağdır. Shea Butter geçmişten beri Afrikalıların sıcaklarda çatlamış ciltlerine şifa olsun diye yağını kullanmaktadırlar. Yağ çıkarma işlemini de geleneksel yöntemlerle yapmaktadırlar. Shea nut adı verilen yemişler önce toplanır. Sonra güneşte kurumaya bırakırlar. Kuruyan yemişler açık ateşte kavrulur. Daha sonra içindeki yağı serbest bırakması için öğütme işlemine alırlar. Afrikalı kadınlar geleneksel yöntemlerle elleriyle yoğurdukları sheayı filtreleyip yabancı maddelerden uzaklaştırırlar. Böylelikle diğer adı Karite Yağı elde edilmiş olur.

Organik Shea Yağının Kullanım Alanları

Organik shea butter kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır. Bunun en büyük sebebi içeriğinde ki vitaminler ve faydalı yağ asitleridir. Dolayısıyla  Organik karite yağı, güçlü bir nemlendirici olarak bilinmektedir. Nemlendirici krem ve losyonlarda shea yağı yoğun nemlendirme özelliği sayesinde sevilmektedir. Nemli kalan ciltte yaşlanma belirtileri daha yavaştır. Antioksidan özelliği ile birlikte yaşlanma karşıtı kremlerde tercih edilmektedir.

İçeriğinde ki vitamin bileşenleri inanılmazdır. A, E, F ve K vitaminlerini resmen depolamıştır. Bu vitaminlerin en önemli özelliği çevresel etkenlere karşı cildi korumaya almalarıdır. Bilindiği üzere güneş, kuru hava ve rüzgar saçlarımız ve cildimizi olumsuz etkilemektedir. Bu etkilerin neden olduğu hasarı onarabilmek için iyi içerikli bakım kremleri tercih etmemiz gerekmektedir. Organik shea içeren ürünler sizi fazlası ile tatmin edecektir. Aynı zamanda Shea yağının içerisinde ki karotenoidler düşükte olsa zararlı güneş ışınlarına karşı UV koruması sağlamaktadırlar. Bazı güneş kremlerinde bu özelliği nemlendirme ile birlikte kullanılmaktadır.

Karite Yağı önerilen kullanım

Yağda çözünür (suda çözünmez) ve genellikle emülsiyonlar hazırlanırken yağ fazı yoluyla dahil edilir. Bilinen bir uyumsuzluğu yoktur.

Özet:

  • 32 – 46°C arası erime noktasıdır.
  • Kendine has farklı bir kokusu vardır.
  • Afrika kökenli bir yağdır. En çok Gana’da üretilmektedir. Ülke ve coğrafya bazlı shea yağının renkleri farklı olabilmektedir. Dolayısıyla fildişi renginden sarıya kadar shea butter mevcuttur.

 

Organik Shea Yağının Depolanması

Doğrudan güneş ışığından uzak tutulmalıdır. Aynı zamanda hava almaması için kabı sıkıca kapatılmalıdır. Oda sıcaklığında en iyi şekilde saklanır. Dolayısıyla buzdolabına koymanıza gerek yoktur.

Toptan Shea Yağı

250 gr 1000 kg’a kadar toptan organik shea yağı ihtiyaçlarınıza cevap vermekteyiz.

 

 

 

 

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…