(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Sodyum Benzoat

 20,00 40,00

Sodyum Benzoat. Sodium Benzoate. Kozmetik için uygundur.

CAS Number:532-32-1
INCI Name: Sodium Benzoate

Temizle
Stok kodu: SODBENZOAT Kategoriler: , ,

Açıklama

Sodyum Benzoat

Sodyum benzoat aslen benzoik asitin sodyum tuzudur. Hem benzoik asit hem de sodyum benzoat birçok gıdada doğal olarak bulunur. Gıda ve kozmetik sektöründe kullanılan bir koruyucudur. Sodyum benzoat, Amerikan FDA tarafından gıda ürünlerinde kullanılmasına izin verilen ilk koruyucudur. Sodyum benzoat, şeffaf, suda çözünen, renksiz bir çözelti oluşturan beyaz, kristalimsi bir katıdır
Sodyum benzoat üretilen ürünlerin çevreye maruz kalma ve kullanıcı kontaminasyonu yoluyla üretilen üründe oluşabilecek küf ve bakterileri önlemeye yardımcı olur.
Sodyum benzoat kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde sıkça tercih edilmektedir. Ürünlerde mantar ve bakteri oluşumunu engeller. Aynı zamanda korozyon önleyici olarak ta işlev görür. Korozyon genellikle kozmetik ambalajlarda kullanılan metalik malzemelerin paslanması anlamına gelmektedir.

Sodyum Benzoat, kozmetik kullanım için geniş spektrumlu bir koruyucu değildir ve diğer koruyucularla birleştirilmelidir. Sodyum Benzoat, maya ve küfe karşı sinerjik bir koruyucu etki sağlamak için düşük pH’lı ürünlerde genellikle Potasyum Sorbat ile birleştirilir.

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr

Hoşunuza gidebilir…