(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Sodyum Laktat – Sodium Lactate

 150,00 1.400,00

Sodyum Laktat Kozmetik üretimi içindir.

Stok kodu: SODYUMLAK Kategoriler: , , ,

Açıklama

Sodyum Laktat Nedir? – Sodium Lactate Ne İşe Yarar?

Sodyum Laktat Nedir? Genelde şekerlerin fermantasyonundan elde edilen laktik asidin sodium tuzudur. Kozmetik sektöründe ve sabun yapımı uygulamalarında geniş yer bulmaktadır. Berrak, renksiz bir görünümdedir. Bununla beraber hafif bir kokusu vardır. Sodium lactate faydaları arasında en önemlisi nemlendirme kabiliyetidir. Aynı zamanda pH ayarlamaya yardımcı olmaktadır. Ek olarak stabilizatör görevide görmektedir.

Kozmetik ve cilt bakım üretiminde kullanımı?

  • Sodium laktat suyu ve nemi tutma özelliği bulunmaktadır. Dolayısı ile üretimlerde bu özelliğinden sıklıkla faydalanılmaktadır. Aynı zamanda cilt bakım formüllerinde üretilen ürünlerin genel dokusuna ve hissine katkıda bulunarak daha lüks bir hissiyat verir.
  • Kozmetik üretimlerde ph düzenleyici olarakta tercih edilmektedir. Dolayısıyla formüllerde ki pH seviyesini dengelemeye yardımcı olarak ürünlerin stabilitesine katkıda bulunmaktadır.
  • Saç bakım ürünlerinde de sevilerek kullanılan bir bileşendir. Saçalara yumuşaklık verir. Bununla beraber daha kolay şekil almasını sağlamaktadır. Aynı zamanda nemlendirici özelliğinden dolayı saç tellerinin kurumasını önlemeye yardım etmektedir.

Sodium Lactate ne işe yarar?

  • AHA’ların (alfa hidroksi asitler) etkinliklerinin artmasına katkıda bulunmaktadır. Diğer bileşenlerle birlikte kullanılan sodium laktat ürün emilimini arttırmaya etki etmektedir.
  • Üretimlerde kullanılan sıvı ve katı yağların daha az yağlı ve daha hızlı emilimine yardımcı olmaktadır.
  • Tamponlama maddesi olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda koruyucu görevi görerek ürünün tutulmasına etki etmektedir.
  • Cilt renginin aydınlattığı bilinmektedir.
  • pH seviyesi 6.5’dur
  • Suda çözünmektedir.

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

500 gr, 1 kg, 5 kg

Hoşunuza gidebilir…