(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Gliserin

 60,00 550,00

Bitkisel gliserin. Sabun, şampuan ve kozmetik üretimi içindir.

INCI: Glycerin
CAS No: 56-81-5

Temizle
Stok kodu: GLIS01 Kategoriler: , ,

Açıklama

Bitkisel Gliserin – Glycerin
Synonym(s): Glycerol, 1,2,3-Propanetriol, Glycerin
Linear Formula: HOCH2CH(OH)CH2OH
CAS Number: 56-81-5

GLISERIN
Bitkisel gliserin. Sabun, şampuan ve kozmetik üretimi içindir.
1779 Yılından Günümüze, Olağanüstü Bir Nemlendirici Efsanesi…
Şimdiye kadar güzellik bakım için her yolu denemiş olan bizler, daha güzel ve bakımlı
olabilmek için hala arayış içinde olduğumuzu da biliriz. Tabi ki pek çok ürün kullanarak
hepimiz denemeler yaptık. Cildimize ve saç tipimize en uygun ürünü bulana kadar bazı
ürünlerden memnun kalsak da, bazı ürünler için verdiğimiz paralara acıdığımız bile oldu.
Şimdi sizlere doğal sabun, şampuan ve kozmetik ürünlerinde uzun yıllardır en çok kullanılan
bileşenler arasında vazgeçilmez bir madde olan Sabunaria kalitesiyle sizlere sunduğumuz
Gliserin’den bahsedeceğiz.
Çeşitli cilt bakım ürünlerini satın alırken içeriklerini incelediğimizde sizlerin de dikkatini
çekmiştir. Gliserin bakım kremlerinden, makyaj malzemelerine, temizleyicilerden saymakla
bitiremeyeceğimiz pek çok üründe vazgeçilmez bir ürün olarak olağanüstü nemlendirici
özelliğinden dolayı her yerde karşımıza çıkmaktadır.
İlk olarak 1779 yılında Carl Wilhelm Scheele tarafından keşfedilen kaynaklara göre Gliserin,
diğer adı "gliserol" de olan sıvı halde bulunan polar organik bir trihidroksi alkoldür. Hafifçe
tatlı, zehirleyici olmayan bir sıvıdır.  Su  ve alkol ile karışır; asetonda çözünür. Doğal Gliserin,
hayvansal veya bitkisel yağların hidrolizinin bir sonucu olarak üretilir. Hidroliz, bir maddenin
suya tepki göstermesi ve bunun sonucunda kimyasal bir bağın parçalanmasıdır.
Diğer bir tanım da Gliserin’in bitkisel kaynaklı yağların sabunlaştırılmasıyla elde edilen
renksiz ve kokusuz viskoz bir sıvı olan alkol şekeri olmasıdır. Su tutucu bir bileşen olan
Gliserin, kozmetik alanında daha çok cilt nemliliğini artırma amacıyla kullanılmaktadır.
Böylece cildin doğal nem dengesine kavuşmasına yardımcı olan bu bileşen, cilt bariyerinin
zararlı dış etkenlerden korunmasına da katkı sağlar. Gliserin bağlayıcı özelliğinden dolayı
cilde uygulanan ürünlerin sabit bir yapı kazanmasını sağlar. Bundan dolayı cilt bakımının yanı
sıra makyaj ürünlerinde de sıkça kullanılmaktadır.
Gliserin cildinizi nemlendirecek, rahatlatacak ve besleyecektir. Cildin su dengesini korur.
Cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm verir. Cildin zararlı UV ışınlarına karşı korunmasına
yardımcı olur. Kullanım amacına göre cilt rengini açmasıyla bilinmektedir. Gliserin ve gül
suyundan oluşan bir karışımla yüzünüzü makyajdan önce temizlerseniz, makyajınız daha
kalıcı bir hal alacaktır. Gliserin tırnak bakımında epey etkili bir maddedir. Gül suyu ve Gliserin
ile bir karışım içinde tırnaklarınız beklerse, gliserin tırnaklarınızın kırılmasını ve çatlamasını
önler. Daha canlı tırnaklara sahip olmanızı sağlar. Gliserin cilt bakımı konusunda olumlu
etkilere sahiptir. Dudakları soğuktan korur ve nemlendirir. Cildinize güneşten dolayı ton farkı
oluşmuşsa, gliserin cilt tonunu eşitleme özelliğine sahiptir. Sivilceleri azaltır. El ve ayak
nasırlarına iyi gelir. Topuk çatlaklarını iyileştirir. Gliserin saça nem verir, canlılık katar. Saç
derisinde oluşan yaralar için Gliserin denediğinizde saç derinizi rahatlatacaktır. Nemli saça
uygulandığında saçların onarılmasını ve güçlenmesini sağlayarak dökülmeleri azaltır.
Biz faydalarını biz saymakla bitiremedik. Özellikle doğal sabun, şampuan ve kozmetik
ürünleriniz için gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz Sabunaria kalitesi ile sizlere sunulan
Bitkisel Gliserin’i stoklarınızdan ve atölyelerinizden eksik etmeyin!

Ek bilgi

Kaç kg

500 gr, 1 kg, 5 kg

Hoşunuza gidebilir…