(0543) 923 1370

1-3 günde teslimat / 150 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

kastor hint yağı sabun yapımında

Hint yağı faydaları sabun ve kozmetik yapımında

Hint yağı ricinus communis olarak adlandırılan daha çok asya ve afrika bölgelerinin tropikal bölgelerinde yetişen bitkiden elde edilir. Genellikle hint yağı koyu kıvamda ve sarı renklidir. Kozmetik ürünlerinden boyalara, temizlik ürünlerine kadar bir çok alanda kullanım alanı bulmaktadır.

Hint yağı eski çağlardan beri kullanılan çok amaçlı, ticari değeri yüksek bir yağdır. Hint bitkisinin tohumlarından elde edilen hint yağı yada İngilizce olarak castor oil 6000 yıl öncesinden beri bilinir ve kullanılırdı. Aynı zamanda eski çağlarda ticari mal olarak da satılırdı.

Eski dönemlerde hint yağı lamba yakıtı, deri yağlama, fitil yapımında kullanıldığı gibi sağlık sektöründe ilaç olarakta tercih edilirdi. Eski Mısır’dan Çin’e, Çin’den Hindistan’a kadar olan coğrafyalar da birçok amaca hizmet eden hint yağı günümüzde de çoğu sektörde kullanım yeri bulmaktadır.

Bizler daha çok sizlere hint yağının (castor oil) kozmetik amaçlı kullanımından bahsedeceğiz.

kastor hint yağı sabun yapımında faydaları

Hint yağı başta doğal sabun olmak üzere, doğal kozmetik ürünleri üretiminde sıkça tercih edilmektedir. Özellikle cilt ve saç bakımı açısından yararlı olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla saçlarınız ya da cildiniz için bir bakım ürünü yapmayı planlıyorsanız muhakkak hint yağını doğru oranda formüllerinizde bulundurmanızda fayda olacaktır.

Evde doğal sabun yapımında da hint vazgeçilmezlerdendir. İyi ve kaliteli bir sabun yapacaksanız muhakkak hint yağına yer vermeniz gerekmektedir. Sabun formülünüzde hint yağı oranına dikkat etmenizde fayda vardır. Fazla hint yağı kullanıldığı vakit sabun cildinizi kurutabilir. Dolayısıyla bazı kaynaklarda en fazla %10 bazı kaynaklarda ise en fazla %7 olarak hint yağı kullanılması gerektiği yazmaktadır. Hint yağı doğal sabuna ekstra köpük özelliği katar. hindistancevizi yağının da köpük verdiğini de hatırlamamız gerekir. Hint yağı (castor yağı) ve hindistancevizi yağı birlikte kullanıldığı vakit aralarında yarattıkları sinerji ile size bol köpüklü bir sabun vereceklerdir.

Comments are closed.