(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Sodyum Hidroksit (Payet Kostik %98)

 38,00 335,00

Payet Sodyum Hidroksit (NaOH). (Sodium Hydroxide). Sabun üretimi içindir.

Sodium hydroxide / Payet Kostik %98 / NaOH

CAS No: 1310-73-2

OriginTurkey (Türkiye)

Stok kodu: LYE01 Kategoriler: ,

Açıklama

Sodyum Hidroksit (NaOH) Nedir?

Sodium hydroxide suda çözündüğünde  ve asitle nötrleştirildiğinde yüksek miktarda ısı ortaya çıkarmaktadır. Kostik soda ve sodium hidrat olarakta isimlendirilmektedir. Katı ve sıvı formları mevcuttur. Kostik sodanın katı formu payet şeklinde olabildiği gibi boncuk formunda da satılmaktadır. Sıvı formaları genelde %30 – %50 çözelti içinde seyreltilmiştir. Sodium hidroksit ile deterjan, sabun, kağıt, boya maddeleri, suni ipek ve petrol ürünleri üretiminde, bununla beraber çamaşır yıkama ve ağartmada, metal işleme, oksit kaplama ayrıca pamuklu kumaşların  işlenmesinde faydalanılmaktadır. Oda sıcaklığında havadaki nemi emer. Doğal sabun hammaddeleri içerisinde kostik sık sık karşımıza çıkmaktadır. Aslında doğal sabun üretiminin ana hammaddelerinden biri NaOH’dır.

Kullanırken nelere dikkat etmeliyiz

Sodyum hidroksitle doğal sabun üretimi yapılacağı vakit kullanılacak bitkisel yağlara göre kostik ve su miktarı hesaplanmalıdır. En doğru şekilde Sabunaria sabun hesap programı ile doğru sonuca ulaşabilirsiniz. Sabun yapım aşamasında su ile karışan kostik yakıcı etkileri olmaktadır. Hafif bir kaşıntı ile başlar cildi tahriş edebilmektedir. Aynı zamanda su ile karıştırıldığında çıkan buhardan korunmak için havadar bir yer seçilmelidir. Muhakkak maske kullanılmalıdır. Sabun üretim aşamasın da diğer bir önlem gözlük takılmalıdır. Ortamda çocuk ve petler(kedi, köpek, kuş vs) bulunmamalıdır. Gerekli önlemlerinizi aldıktan sonra rahatlıkla doğal sabun üretimini yapabilirsiniz.

 

Özet

Sodium hydroxide suda hızlı ve kolay bir şekilde çözülmektedir. Sıvının sıcaklığını 50-60 dereceye kadar getirmektedir. Katı formda olanları payet ve boncuk görünümlüdür. Aralarında içerik ve işlev olarak herhangi bir fark yoktur. Kimya sektöründe sıkça kullanılır. Deterjan, temizlik ürünlerinde kullanıldığı gibi kozmetik ve gıda üretiminde de uygulama alanı bulmaktadır.

Doğal sabun yapımının ana ham maddesi olan sodyum hidroksit, özellikle soğuk yöntem bitkisel sabunların yapımında sıkça kullanılmaktadır. Sıcak yöntem doğal sabun yapımında kullanılan diğer bir kostik türü olan potasyum hidroksittir. Ne kadar da internet ortamında kötülense de doğal sabun yapımında önemli bir rolü sahiptir. Bir kere şunu bilmemiz gerekir ki kostik olmadan doğal sabun yapılamıyor. Kostik olmadan yapılan sabunlar kesinlikle doğal değildir. Doğru hazırlanmış formülde kostik yapı değiştiriyor ve faydalı bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Kesimden sonra kurumaya bırakılan bitkisel sabunun içerisinde belli bir süreden sonra kostik izine rastlanmıyor.  

Toptan Sodyum Hidroksit

Firmamızdan düşük miktarlarda ürün alabileceğiniz gibi yüksek miktarlarda da hammadde satın alabilirsiniz. Toptan kostik soda alımı yapmak istiyorsanız lütfen satış temsilcimizle iletişime geçiniz.

Ek bilgi

AğırlıkYok
Kaç kg

500 gr, 1 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg

Hoşunuza gidebilir…