(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Sabun Boyası – Altın

 22,00 70,00

Doğal sabun sedef (mika) boyası. Doğal sabunlarınızı renklendirin.

Açıklama

 ALTIN SEDEF BOYA

Özgür Ruhunuzu Yansıtan, Sade Çizgilerinizin Altın Rengi Sıcaklığı… Son yıllarda yıldızı parlayan hobilerin en vazgeçilmezi doğal sabun ve doğal kozmetik üretimidir. Özellikle kadınların en çok tercih ettiği, üzerinde titizlikle çalıştığı ek işlerden birisidir. Yapılan sabunların gösterişli olması için kullanılan malzemelerin kaliteli olması gerekliliğini hepimiz biliriz. Ancak unutmamaız gerekir ki satın alırken en çok dikkat etmemiz gereken detaylardan biri boyadır. Mika boyalar kozmetik ürünlerine hem parlalık hemde ışıltı katacaktır. Yaptığınız bir sabuna renk arıyorsanız eğer; bizlere göre öncelikle sabunun tasarımına karar vermelisiniz. Sonra bu tasarımı nerede kullanacağınız önemlidir. Düşündüğünüz renkler için tema oluşturmalısınız. Örneğin altın mika boya kullanacaksınız eğer, dekorasyonunuzda bu rengin patlayacağı bir köşe oluşturabilirsiniz. Şüphesiz banyolarınızda sedef Altın Renkli Boya ile renklendirdiğiniz bir sabun çok şık ve dekoratif duracaktır. Altın mika boya satışlarınızı da etkileyecektir.

Mika Boya Nedir?

Mica, ışıltılı bir tozdur. Dolayısıyla “doğanın ışıltısı” olarak adlandırılmaktadır. Renkler beyazdan mora kadar 34 e yakın farklı silikat minerallerini temsil eder. Aynı zamanda sedef boya olarakta adlandırılmaktadır. Mika elde etmek için silikat mineralleri taştan özel bir yöntem ile çıkarılmaktadır. Daha sonra kullanım amacına göre boyutlandırılması gerekmektedir. Böylelikle çeşitli boyutlara sahip inte toz haline getirilir. Doğal kökenli olduğu için doğal ve organik kozmetik hammaddeleri listesinde tercih edilmektedir. Mika boya kozmetikte kullanımı farklılık göstermekle beraber doğal sabun üretiminde, erit dök sabun üretiminde ve krem yapımında sıklıkla tercih edilmektedir.

Mica powder nasıl renlendirilir?

Mika boya doğal mineralden üretilmektedir. Ancak sentetik olarak laboratuvar ortamında da yapılmaktadır. Doğal versiyonları muskovit mineralinden üretilmektedir. Muskovit minerali aynı zamanda kuvars ile aynı ailedendir. Sentetik olanları floroflogopit adı verilen muskovit mineralinin laboratuvarda oluşturulan versiyonundan yapılmaktadır. Fakat doğal yöntem ile sentetik yöntem arasında biraz farklılıklar olmaktadır. Sentetik mika daha yüksek saflığa sahiptir ve renk koyu ve kararlıdır. Genellikle ruj ve göz farı uygulamarında tercih edilir. Doğal mika da renk skalası elde edilebilmesi için doğal oksitler ile kaplanmaktadır. Böylelikle daha canlı renkler oluşturulmaktadır.

Mika Boyanın Kozmetikte Kullanımı

Kozmetik üreticileri üretimini yaptıkları cilt bakım ürünlerine parlaklık ve ışıltı versin diye mica color kullanmaktadır. Ancak mika ile pigment boya karıştırılmaktadır. Aralarında ki fark sedef boya doğal bir ışıltıya sahip iken pigmentler daha mat boyalardır. Ne var ki sedef boya başta doğal sabun üretimi olmak üzere bir çok cilt bakım ürününde karşımıza çıkmaktadır. Özellikle;

 

 

altın mika sabun boyası

Ek bilgi

Kaç kg

10 gr, 20 gr, 50 gr, 100 gr, 250 gr

Hoşunuza gidebilir…