(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Sabun Boyası – Mavi

 22,00 70,00

Doğal sabun sedef (mika) boyası. Doğal sabunlarınızı renklendirin.

Açıklama

 Mika Boya Nedir?

Doğal sedef (mika) boya. Mavi sedef boya. Yani Okyanus Rengi Mavinin Doğal Kozmetikte Hayat Buluşu… En sevdiğimiz, en çok tercih edilen, çok kullanılan boya Mavi Sedef Boya… Denizi, suyu, okyanusu hatırlatan en güzel renk tonudur. Aynı zamanda doğal sabunların, banyo tuzları, banyo toplarının dinginliğini, ruhunu yansıtır. Yazın en güzel rengidir mavi renktir. Dolayısıyla Sabun boyası trendlerinin, hediyelerin baş tacıdır. Etrafımızdaki dünyaya, soluduğumuz havaya, doğan güneşe baktığımızda bazen çok fazla karmaşıklığın içinde kaybolduğumuzu hissederiz. Aslında bazı günlerde enerjimiz azalır, kendimizi güvende hissetmeyiz. İşte mavi renk her zaman sakinliği ve güvenilirliği temsil eder. Mika boya nedir?

Doğal sabun boyası olarakta kullanılan Mavi mika boya içeriğinde mika tozu ve oksit bulunmaktadır. Renk bu şekilde elde edilmektedir. Mica, ışıltılı bir tozdur. Dolayısıyla “doğanın ışıltısı” olarak adlandırılmaktadır. Renkler beyazdan mora kadar 34 e yakın farklı silikat minerallerini temsil eder. Aynı zamanda sedef boya olarakta adlandırılmaktadır. Mika elde etmek için silikat mineralleri taştan özel bir yöntem ile çıkarılmaktadır. Daha sonra kullanım amacına göre boyutlandırılması gerekmektedir. Böylelikle çeşitli boyutlara sahip ince toz haline getirilir. Doğal kökenli olduğu için doğal ve organik kozmetik hammaddeleri listesinde tercih edilmektedir. Sedef boyaların kozmetikte kullanımı farklılık göstermekle beraber doğal sabun üretiminde, erit dök sabun üretiminde ve krem yapımında sıklıkla tercih edilmektedir.

Mika tozu nasıl renlendirilir?

Mika doğal mineralden üretilmektedir. Ancak sentetik olarak laboratuvar ortamında da yapılmaktadır. Doğal versiyonları muskovit mineralinden üretilmektedir. Muskovit minerali aynı zamanda kuvars ile aynı ailedendir. Sentetik olanları floroflogopit adı verilen muskovit mineralinin laboratuvarda oluşturulan versiyonundan yapılmaktadır. Fakat doğal yöntem ile sentetik yöntem arasında biraz farklılıklar olmaktadır. Sentetik mika daha yüksek saflığa sahiptir ve renk koyu ve kararlıdır. Genellikle ruj ve göz farı uygulamarında tercih edilir. Doğal mika da renk skalası elde edilebilmesi için doğal oksitler ile kaplanmaktadır. Böylelikle daha canlı renkler oluşturulmaktadır.

Mika Boyanın Kozmetikte Kullanımı

Kozmetik üreticileri üretimini yaptıkları cilt bakım ürünlerine parlaklık ve ışıltı versin diye mica color kullanmaktadır. Ancak mika ile pigment boya karıştırılmaktadır. Aralarında ki fark sedef boya doğal bir ışıltıya sahip iken pigmentler daha mat boyalardır. Ne var ki sedef boya başta doğal sabun üretimi olmak üzere bir çok cilt bakım ürününde karşımıza çıkmaktadır. Özellikle;

  • Doğal sabun boyası
  • Sabun bazı (Erit dök sabun boyası)
  • Dudak balsamı ve ruj
  • Krem yapımı
  • Vücut ve saç parıltısı ürünlerinde
  • Göz Farı
  • Tırnak cilası
  • Göz Kalemi
  • Banyo topu boyası
  • Vücut peelingleri
  • Maskara imalatında tercih edilmektedir.

Mika boya kullanım oranları

Sabunu eritip dökün: %1-3
Soğuk proses sabunu: %3-5
Tırnak cilası: %8-12

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

10 gr, 20 gr, 50 gr, 100 gr, 250 gr

Hoşunuza gidebilir…