(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 250 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Avokado Yağı

 18,00 115,00

Avokado yağı (Avocado oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Persea Gratissima Oil

Origin : South Africa (Güney Afrika)

CAS No : 8024-32-6

Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

Temizle
Stok kodu: AVOK01 Kategoriler: , , ,

Açıklama

AVOKADO YAĞI

Avocado oil

Tropikal Meyve Özleriyle Gelen Güzellik…

Yıllar içinde bizler, cilt bakım ürünlerinin içeriklerini daha iyi araştırır olduk. Ciltlerimiz için neyin iyi olduğunu görmeye başladık. Çevremize daha iyi hizmet verebilmek, kaliteli ürünler güzel hediyeler oluşturabilmek için satın aldığımız ya da ürettiğimiz doğal sabunlarımızın daha iyisi olmasını istedik. Cildimizin de yaşayan hücrelerden oluştuğunu düşündüğümüzde kimyasal ve koruyucu maddeler gibi doğal olmayan ürünler de zamanla cildimizi deforme etmeye yetecektir.

Fosil kayıtlarına göre avokadolar milyonlarca yıl önceden bu yana yetişmektedirler. Günümüz kayıtlarına göre de geçmişi Güney ve Orta Amerika’da M.Ö. 5000’li yıllara dek uzanan Avokado Ağacı’ndan yetişen tropikal bir meyve olan avokado, ortak inanışın aksine meyve değil sebze olduğudur. Avokadolar tarçın ve kokulu ağaçların bitki ailesine aittir ve diğer meyve ve sebzelere göre daha fazla protein içerir.

Avokado, anavatanı Orta Meksika olan çiçekli bitkiler sınıfından tarçın ve Kafur Ağacı’nı da içine alan defnegiller familyasına ait bir ağaç ve bu ağacın meyvelerinin adıdır. “Timsah Armudu” da denen avokado meyveleri, küre biçiminde, oval, elips ya da armut gibi eriksi tipli yeşil, kırmızı ya da erguvani renktedir.

Avakado bitkisi Meksika’da Aztek kültürünün hüküm sürdüğü yıllardan beri var olduğu bilinmektedir. Yaklaşık 11000 yıllık bir geçmişe sahip olduğu bilinen avokado birçok amaçla o yıllarda sıkça kullanılmıştır. Özellik o dönemlerde yaşayan uygarlıklar gıda olarak tüketse de cilt bakım ürünü olarak ta meyvenin besleyici özelliklerinden faydalanmışlardır. Geçmiş dönemlerde iyileştirici ve yenileyici olarak adlandırılan Avakado bu ismi içeriğinin zenginliğinden almaktadır.

Avokado Yağı, mevsiminde olgunlaşmış avokadonun soğuk pres yöntemine tabi tutulmasıyla üretilen yağdır. Aromatik, keyifli tropikol esintili bir kokusu vardır. Asit bakımından zengin bir yapısı olduğundan dolayı faydalı ve çok satılan yağlar arasında ilk yerini almıştır. Avokado Yağı soğuk pres yöntemi ile üretildiğinde ısıya maruz kalmaz. Dolayısıyla içindeki etken maddeleri kaybetmez. Bunun aksine rafine edilerek üretilen yağlar içindeki vitaminlerin bir kısmını kaybeder.

Avakado Yağı vitamin A, B, B2, E içermekle beraber aynı zamanda cildi besleyen ve yumuşaklık veren yağ asitleri ile donatılmıştır. Özellikle çevresel etkenlerden dolayı kuruyan, çatlayan ciltlerin üzerinde mükemmel sonuçlar vermektedir. Cildinizin üzerinde bir katman oluşturarak güneşin zararlı etkilerini hafifletir. Aynı zamanda olgun ciltleri besler, elastikiyetini arttırır, cildinizi zamanın etkilerine karşı korumaya alır.

Güneş yanıklarında cildin rahatlamasına yardım eder, çabuk kırılan tırnaklarınızı besler ve güçlendirir. Saç derisine masaj yaptığınızda saç köklerini canlandırır, saç derisini nemlendirir. Etkileri saymakla bitmeyen Avakado Yağı’nın en doğal halini stoklarımızda bulabilirsiniz.

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…