(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Bisabolol – Alfa Bisabolol

 250,00 1.800,00

INCI Name: alpha-<b>bisabolol

Kullanım oranları: 0.1–1%

Çözünürlük: Yağ

CAS: 23089-26-1

Stok kodu: BISO-1 Kategoriler: , , ,

Açıklama

Bisabolol (Alfa Bisabolol)

Kozmetik cilt bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılan bir hammaddedir. Alman papatyasının bir türevidir. Esansiyel yağların içeriklerinde yaygın olarak bulunmaktadır. Alfa ve beta olmak üzere iki formu vardır. Papatya ve başka bitkilerden elde edilenlere alfa bisabolol, pamuk ve mısırdan elde dilenlerine beta bisabolol denir. Kozmetik üretiminde alfa formu kullanılmaktadır.

Alfa-bisabolol olarakta isimlendirilir. Renksiz ve viskoz bir yağdır. Monosiklik, doymamış ve seskiterpen alkol içeren berrak, soluk sarı bir sıvıdır. En önemli etkileri anti-inflamatuar, anti-irritan, anti-bakteriyel ve alerjik olmayan özellikleridir.

Cilde etkisi 

Alfa Bisabolol, antimikrobiyal özellikleri ile ön plana çıkar. Cildi dezenfekte eder. Aynı zamanda tahriş ve iltihap önleyicidir. Bisabolol olgun cilt bakımı için de mükemmeldir. Çünkü yaşlanma karşıtı etkilerini antioksidan özelliğinden alır. Hafif kokusu sayesinde parfüm ve diğer cilt bakım ürünlerinde koku hammaddesi olarakta kullanılmaktadır.

Antiinflamatuar etkisi sebebiyle hassas ciltler için tasarlanmış birçok ürünün içeriğinde yer almaktadır. Aynı zamanda lekelenmeye eğilimli ciltler için de uygundur.

Cilde Faydaları;

  • Antioksidan etki
  • Cildi rahatlatır.
  • Kuru cilde iyi gelir. Hatta pullanma ve kuruluğun giderilmesine yardımcı olur.
  • Cildin renk tonunu eşitler.
  • Cildin nemini korumaya yardımcı oluğu için yaşlanma belirtilerine karşı kremlerde tercih edilmektedir.
  • Antimikrobiyal etkiye sahip olmasından dolayı sivilce karşıtı ürünlerin içeriklerinde yerini almaya başlamıştır.

 

Alfa-bisabolol Hangi ürünlerde kullanılır?

  • Alfa Bisabolol, yüz bakımı (dudak balsamları, tıraş sonrası losyonlar/balsamlar, nemlendirici yüz kremleri, yatıştırıcı yüz maskeleri, tıraş kremleri, göz çevresi serumları, makyaj çıkarıcılar, yüz temizleyiciler, peelingler, keseler, tıraş sonrası jeller);
  • Vücut bakımı (vücut serumları, lipit yenileyici vücut balsamları/yağları, temizleme kremleri, güneş sonrası vücut sütleri, duş jelleri, masaj yağları, aşırı yağlı sabunlar, el ve ayak kremleri/balsamları, ağda sonrası bakım yağları);
  • Hijyen (deodorantlar, diş macunları);
  • Saç bakımı (yatıştırıcı saç serumları, şampuanlar);
  • Makyaj (fondöten).
  • Ek olarak diğer kozmetik bileşenlerin penetrasyonunu arttırabilmektedir. Bunun anlamı , diğer bileşenlerin cildin daha derinlerine nüfuz etmesine yardımcı olarak etkinliklerini arttırdığıdır.

2017 yılında Kozmetik İçerik İnceleme konseyi, bisabololün, durulanmayan formülasyonlarda %1 konsantrasyona kadar kullanılmasının güvenli olduğu sonucuna vardı.

Kullanım oranları: 0.1–1%

 

Ek bilgi

Kaç kg

20 gr, 50 gr, 100 gr, 250 gr

Hoşunuza gidebilir…