(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Bitkisel Silikon

 80,00 500,00

Kozmetik üretimi içindir.

INCI Name: Isoamyl Laurate (ve) Isoamyl Cocoate

 

Stok kodu: BSİL Kategoriler: , ,

Açıklama

Bitkisel Silikon – Silikon ne için kullanılır?

Silikon ne için kullanılır? Kozmetik amaçlı silikon özellikle rujlarda uzun süre kalıcılığı arttırmak için kullanılan bir bileşenlerdir. Bununla beraber makyaj ve krem gibi ürünlerde de tercih edilmektedir. Tercih edilmelerinin sebebi yumuşatıcı etkileri ve lüks bir doku kazandırmasıdır. Aynı zamanda şampuan ve saç bakım ürünlerinde kullanıldığında parlaklık ve yumuşaklık hissi vermektedir. Cilt ve saç bakımı bileşenlerinde kullanılan silicon türleri genel olarak uçucu ve uçucu olmayan olarak sınıflara ayrılmıştır. Uçucu silikonlar adı gibi cilt yüzeyinde hızla buharlaşaral uçmakta pudramsı bir pürüzsüzlük bırakmaktadır. Bununla beraber uçucu olmayanlar yaygın olarak kullanılan dimetikon benzeri maddelerdir. Bunlar temel bileşenleri eşit şekilde dağıtma kabiletine sahiptir. Bununla beraber son teknolojik gelişmelere bağlı olarak bitkisel içerikli silikonlar da üretilmektedir. Bitkisel olarak %100 doğal bir bileşenlerden oluşmaktadır. Özellikle doğal kozmetik ürünleri üretmek isteyenler için avantajlı ve faydalı bir bitkisel hammaddedir. Doğal içerikli Bitkisel silikon ne işe yarar? Nerelerde kullanılır sorularını cevaplandıralım.

Doğal İçerikli bitkisel silikon ne işe yarar?

Fermente edilmiş İzoamil Alkol ve RSPO yağ asitleri laurik/hindistan cevizi asidinden üretilir. Ürün, düşük viskozite ile yüksek yayılabilirlik sunar ve formülde herhangi bir renk vermez.

  • Doğal silikon, %100 bitkisel içeriğe sahiptir.
  • Diğer silikonlar gibi bileşenlerin yayılabilirliliğini arttırır.
  • Kozmetik üretimde kullanılan balmumu, wax ve butterların yapışkanlıklarını azaltmaktadır.
  • Deodorant ve terleme önleyici cilt bakım üretimi yapıyorsanız ideal nitelikte bir yumuşatıcıdır.
  • Vegan sertifikalı
  • ECOCERT onaylı
  • Aerosol tarafından onaylanmıştır.

Faydaları nelerdir?

  • Bilindiği üzere formüllerde mum ve yağ alkolü kullanıldığı vakit uygulama sırasında emülsiyonlar cilt üzerinde beyazlamalara neden olabilmektedir. Özellikle doğal içerikli emülsiyonlar da bu problem sıklıkla görülmektedir. Böyle bir durumda bitkisel silikonun formüle eklenmesi, bu durumun önüne geçmenize yardımcı olacaktır.
  • Içeriğinde yüksek miktarda bitkisel yağ, katı yağ veya balmumu içeren ürünlerin sürülebilirliği tam istenildiği gibi olamayabilmektedir. İşte böyle durumlarda kullanılan bu silicon sayesinde ürünlerinizin yayılabilirliliği artmaktadır.
  • Bazı cilt bakım ürünleri sürüldüğü vakit yapışkanlık hissi vermektedir. Özellik bu durumlar güneş kremlerinde karşımıza çıkmaktadır. Böyle durumlarda bitkisel içerikli silicon kullanmanız bu sorunu ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır.
  • Dimetikon ile kolay kolay hiç bir içerik karışmaz. Bunun istisnası bitkisel silikondur. İkisini formüllerinize ekleyip makyaj çıkarıcı yapabilirsiniz.
  • Titanyum Dioksit, Alüminyum Klorohidrat ve makyaj pigmentleri için mükemmel bir dispersiyon maddesidir.
  • Güneş koruyucularını çözebilirsiniz.
  • Banyo yağlarını berraklaştırabilmektedir. Bununla beraber karıştırılamayan malzemeleri karıştırma özelliği vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

50 gr, 100 gr, 250 gr, 500 gr

Hoşunuza gidebilir…