(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Çay Ağacı Yağı – Tea Tree Oil

 83,00 1.150,00

Çay ağacı yağı (Tea tree oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Melaleuca Alternifolia Leaf

Origin : Australia (Avustralya)

CAS No : 68647-73-4

Üretim Metodu / Method of Production : (Distillation) Distilasyon

Stok kodu: CAYAG01 Kategoriler: , , ,

Açıklama

ÇAYAĞACI YAĞI

Avustralya’ya özgü çay ağacı yapraklarından elde edilen bir yağdır. Çayağacı yağı Melaleuca alternifolia olarakta bilinir. Avustralya’nın yerli halkı yüzyıllardır şifa verici bitki olarak kullanmıştır. Tea tree oil renksizden soluk sarıya kadar değişmektedir. Odunsu, ferahlatıcı bir kokuya sahiptir. Tıbbi etkinlikleri hakkında bir çok araştırmaya konu olmuştur. Anti-bakteriyel, anti-mantar ve anti-inflamatuar özelliklerle yüklüdür.

ÇAY AĞACI YAĞININ ETKİLERİ?

  • Melaleuca alternifolia oil eklenen tedavi jellerinde sivilcelerin tedavisine yardımcı olduğu araştırmalarda kanıtlanmıştır.
  • Çayağacı yağı saç derisinde ki kepek problemlerinde şampuan ve bakım kremlerinde kullanılmaktadır.
  • Bit tedavilerinde lavanta yağı ile birlikte etkin olduğunu gösteren çalışmalar mevcuttur.
  • Tırnak mantarı ilaçlarında veya kremlerinde tercih edilmektedir.

Tea tree oil kullanımı;

Çay ağacı yağı diğer uçucu yağlar gibi direk deriye uygulanmamalıdır. Muhakkak sabit yağlarla seyreltilmelidir. Direk uygulamalarda ciltte tahrişe neden olabilir. 1-2 damla çayağacı yağına karşılık 10-12 damla taşıyıcı yağ ile karıştırılmalıdır.

Doğal sabun yapımında %2 den fazla çay ağacı yağı kullanılmaması tavsiye edilir.

 

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…