(0543) 923 1370

1-3 günde teslimat / 150 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Biberiye Yağı

 20,00 370,00

Biberiye yağı. Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

Temizle
Stok kodu: BIBE01 Kategoriler: , , ,

Açıklama

INCI adı:  Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Oil

Biberiye bitkisi nane ailesine ait, özellikle Akdeniz bölgesinde sıkça karşılaşılan bir bitkidir. Yaprakları iğne biçiminde olan, biberiye diğer yapraklı bitkilerden çok ayrı bir yerde konumlandırılır. Diğerlerinden ayrı bir konumunun olmasının sebebi içeriğinin bileşenlerinin güçlü ve sağlıklı olmasından gelmektedir. O kadar besleyici bir bitkidir ki tarih boyunca hem gıda hem ilaç yapımında kullanılmıştır. Eski çağlarda güçlü saçlar için biberiye özünü zeytinyağı ile karıştırıp maske yaparlardı. Kozmetikte de sıkça kullanılan biberiye yağı  biberiye bitkisinin yaprağından ve çiçeklerinden özel bir işlemle elde edilir.

Doğal sabun üretiminde özellikle problemli ve yağlı ciltler için formüllerinizde muhakkak yer vermeniz gerekir. Özellikle çayağacı yağı, lavanta yağı ve limon kabuğu yağı ile iyi bir ikili oluşturur. Sabunun içerisinde yeteri miktarda bulunan biberiye yağı, yağlı ve sorunlu ciltleri nasıl rahatlattığına inanamayacaksınız. Sabunda biberiye yağı kullanırken %3 oranını geçmemenizi öneririz.

Doğal kozmetik sektörünün kurtarıcısı olan biberiye yağı kötü kokuları ortadan kaldırmaya yardımcı bir esansiyel özelliği bulunmaktadır. Doğal koltuk altı krem yada balm formüllerinde sıkça biberiye yağını görmüş olacaksınız. Keskin kokusu ve etkili içeriği ile biberiye yağı istenmeyen kokulara karşı cildinizi koruma altına almanıza yardımcı olacaktır.

Günün gerginliğini azaltmak ve rahatlamak için yapacağınız masaj yağlarında kullanacağınız biberiye uçucu yağı, sizi aromaterapik kokusu ile rahatlatacak, cildiniz hızlı nüfus etmesi ile birlikte istenmeyen kokuları giderip, cildinize ferahlık verecektir.

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…