(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Glikolik Asit (AHA) – Glycolic Acid

 195,00 750,00

Glikolik Asit (AHA) Kozmetik üretimi içindir.
Cas no: 79-14-1
Incı Name: GLYCOLIC ACID

Stok kodu: GLCACD Kategoriler: , ,

Açıklama

Glycolic Acid (Glikolik Asit) nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir?

Glycolic Acid (Glikolik Asit) nedir, ne işe yarar? Cildi arındırmanın ve temizlemenin en etkili bileşenlerinden olan bu kozmetik hammadde alfa hidroksi asitler (AHA) sınıfındadır. Bilindiği üzere eski yapıda ki hücreler deriyi tıkamaktada ve donuk bir görünüm vermektedir. AHA’lar bu duruma neden olan cilt hücrelerinin bağlarını kırarak, eski hücrelerin temizlenmesine katkıda bulunur. Dolayısıyla daha parlak ve canlı cir cilt yapısına sahip oluruz. Kozmetik hammaddelerinde bu görevleri üstlenecek iki tür yardımcı bileşen sınıfı vardır. Bunlardan biri AHA ise ikincisi BHA’lardır. AHA’ların (Alfa hidroksi asitler) en popülerlerinden biri Glikolik Asit’tir. BHA’larda (Beta hidroksi asitler) ise salisilik asiti örnek verebiliriz. Alfa hidroksi asitler cilt dokusunun iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Yaşlanma belirtilerini yavaşlatan kolajen üretimini teşvik ederek ince çizgilerin görünümünü azaltmaktadırlar.

Cilt bakım ürünlerinde Glycolic Acid kullanım amacı ve faydaları nelerdir?

AHA’lar arasında en yaygın olanlar glikolik, malik ve laktik asittir. Bu asitlerin en popüleri olan glycolic asid faydaları arasında, ince çizgilere ve kırışıklıklara iyi gelmesi dışında aynı zamanda peeling özelliğide göstermektedir. Bu özelliğinden dolayı cilt üzerinde ki ölü ve yıpranmış hücreleri temizleyerek yeni hücrelerin oluşmasını teşvik etmektedir. Aynı zamanda diğer AHA sınıfına girenlerden farklı olarak moleküler yapısı en düşük olandır. Bunun bir sonucu olarak cilde kolayca nüfuz etmektedir. Bununla beraber hassas cilde sahip olanlar için kullanımı pek tavsiye edilmemektedir.

Kimler kullanmalı

Glikolik Asit’i içeren ürünleri genel olarak akneli, sivilceli ve yağlı cilde sahip olanların kullanması tavsiye edilmektedir. Bununla beraber yaşlanmaya bağlı olarak gelişen ince çizgi ve kırışıklıklar için üretilen ürünlerde sıklıkla tercih edilmektedir.

Özet ve Faydalı Bilgiler

–        Glycolic acid, şeker kamışından elde edilen bir kozmetik hammaddesidir.

–        Alfa-hidroksi asit olan AHA sınıfına girmektedir.

–        Cilt tipine bağlı olarak %1 ila %10 arasında kullanım oranları vardır.

–        Genel işlevi ölü hücreler arasında ki bağ dokusunu kırarak ciltten uzaklaşmalarına yardımcı olmaktadır.

–        Glikolik asit, normal, karma, yağlı ve sivilceli ciltler için kullanılması önerilmektedir. Bununla beraber hassas ve reaktif ciltler için tahrişe neden olabileceğinden                  kullanılmaması tavsiye edilmemektedir.

–        Genel olarak formu kristal toz şeklindedir. Rengi beyaz ve kırık beyaz tonlarındadır.

–        Niasinamid ile birlikte kullanılması etkinliğini arttırmasına yardımcı olmaktadır.

–        Çözünürlük; su, etanol ve metanol

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr, 500 gr

Hoşunuza gidebilir…