(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Greyfurt Yağı

 75,00 520,00

Greyfurt Esansiyel yağı (Grapefruit Essential Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Citrus Paradisi Peel

Origin : USA (Amerika Birleşik Devletleri)

CAS No : 8016-20-4

Üretim Metodu / Method of Production : (Distillation) Distilasyon

Temizle
Stok kodu: GREYFURT Kategoriler: , ,

Açıklama

GREYFURT YAĞI

Grapefruit Essential Oil

Naranciye Kraliçesinden… Tazelik ve Güzellik Patlaması…

Naranciye dediğimizde ilk aklımıza gelen meyvelerden biri olan, seveni çok, şahsına münhasır greyfurt, 1750’li yıllarda Jamaika’da ortaya çıkmış, “Kaptan Shaddock” tarafından Güney Asya’dan getirtilmiş portakal ile farklı bir turunç cinsi pamelo bir arada dikilmiş ve bunun sonucunda 17. Yüzyılda Barbados Adası’nda greyfurt meyvesi ortaya çıkmıştır. Çiçekleri beyazımsı, meyveleri büyük, toparlak yassı, açık sarı renkli, ince kabuklu, sedef otugiller familyasına ait greyfurttan yapılan Greyfurt Yağı greyfurt kabuklarının preslenmesiyle elde edilir.

Aroma terapilerin vazgeçilmez unsuru Greyfurt Yağı, kokusuyla ve verdiği etkiyle yıllardır insanlığın ilgi odağı olmuştur. Taze narenciye kokusu soluduğumuzda bedenimizde tazelik zindelik patlaması oluşmakta, ferahlık vermekte, bedenimiz ve ruhumuz rahatlamaktadır. Hatta evimizde, işyerimizde bakımını üstlendiğimiz evcil hayvanlar varsa müjde; onlar da Greyfurt Yağı kokusundan çok hoşlanıyorlar!

Doğal Greyfurt Yağı’nı kramotogratif yöntemlerle incelediğimizde; terpenler, seskiterpen, aldehitler ve alkolleri görürüz. Greyfurt Yağı’nda karmaşık bir yapı gözlenmekte ancak bu karmaşık yapı bize bir sürü konfor uygulaması olarak geri dönmektedir. Bir kere çok güçlü bir antioksidandır. Antioksidan deyince hemen oksidstif stresi önlediğini de söylememiz gerekir. Biraz daha açarsak hücre zarında oluşabilecek oksijen hasarlarına engel olur dersek, belki özetlemiş olabiliriz.

Harika bir saç toniğidir. Zaten tonik deyince çok iyi bir besleyici, onarıcı etkiden söz ediyoruz demektir. Doğal Greyfurt Yağı ile saç derisine yapacağınız masaj kan dolaşımını organize eder, saç tellerini besler. Bakımlı bir görünüşe kavuşursunuz. Şayet banyolarınız da doğal Greyfurt Yağı içeren el yapımı doğal sabunlar tercih ederseniz bu özelliklerden bedeninizi ödüllendirmiş olursunuz.

Doğal Greyfurt Yağı’nda ve bununla yapılmış doğal el yapımı sabunlarımızı kullanırken doğal Greyfurt Yağı ile vitamin gruplarından C, B, A vitaminleri alırız. Bu vitaminlerin cilde ve saç derisi ile saç tellerine yararlarından faydalanırız. Bunların yanı sıra bakır, mangan, potas gibi mineraller de ihtiyaçlarımızı karşılar.

Greyfurt meyvesinin kabuklarından elde edilen Greyfurt Yağı kendine özgü enerji verici ve canlandırıcı bir kokusu vardır. Esansiyel Greyfurt Yağı’nın içeriğindeki yağ asitleri ve vitaminler güçlü temizleme özelliği ile arınmanıza ve rahatlamanıza yardımcı olur.

Yüz seneden kısa bir süre önce Bodrum’da “Halikarnas Balıkçısı” tarafından ülkemize getirilen greyfurt seven sizler için, birçok faydası bulunan Greyfurt Yağı’nı atölyelerinizde kullanabilir, stoklarınıza ekleyebilir, bu doğal ve fresh esintiyi kalplerinizde hissedebilirsiniz.

 

Greyfurt Yağı ile tarifler

 


Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…