(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Izopropil Miristat

 120,00 1.750,00

Izopropil Miristat Kozmetik üretimi içindir.

Cas no: 110-27-0
Incı Name: Isopropyl Myristate

Stok kodu: IZOM Kategoriler: , ,

Açıklama

İzopropil miristat nedir? – Isopropyl myristate ne işe yarar?

İzopropil miristat nedir? Sentetik bir yağ olan bu bileşen, izopropil alkol ve doğal olarak oluşan bir yağ asiti olan miristik asitten meydana gelmektedir. Ana görevi yumuşatıcı olmasına ragmen kıvam arttırıcı ve kayganlaştırıcı görevide görmektedir. Isopropyl myristate ( izopropil miristat) ne işe yarar?

Kozmetikte Ne işe yarar?

En önemli özelliğinin yumuşatıcı olduğunu bilmekteyiz. Bununla beraber nemi hapsetme özelliği İzopropil miristat faydaları içerisindedir. Diğer özelliği ise ürünlere kıvam vermesi ve aynı zamanda kaygalıklarını arttırmasıdır. Düşük viskoziteli yağlı bir tabana sahiptir. Cilt ile uyumludur. Cilt bakımı ürünlerinde yumuşatıcı, kayganlaştırıcı ve kalınlaştırıcı olarak görev görmektedir. Çok iyi nemi koruma özelliği vardır. Bununla beraber diğer içeriklerin nüfuzunu arttırmaktadır. Özellikle yüksek lanolin içeriğine sahip ürünlerde çözündürücü ve yayıcı olarak kullanılmaktadır. Yüksek yağlı özelliklere sahip ürünlerde kullanıldığında ağır yağ hissini azaltabilmektedir.

Saç bakımı ürünlerinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Nemlendirici ve yumuşatıcı etkisi onu tercih edilme sebeblerinde biri yapmıştır. Saç ve saç derisini nemlendirmektedir. Ancak ince saçlar için yağlı görünmesine neden olabileceğinden tavsiye edilmemektedir.

Nasıl çalışır? Havadaki nemi çekrek deriye ve saçlara hapseder ve sabitler.

Konsantrasyon ve çözünürlük: çoğu çözücüde çözünür. Ancak suda çözünmemektedir.

Kullanımı: Formüllerinizde ki yağ ve su fazını ayrı olarak hazırlayın. Su ve yağ fazını çift kazan kullanarak ısıtınız. Daha sonra izopropil m. yağ fazına karıştırarak ekleyin. İstenilen kıvama ulaşıncaya kadar iki fazı mini karıştırıcı ile karıştırmaya devam edin.

Özet

  • Isopropyl myristate (izopropil miristat) ne işe yarar? Yumuşatıcı, Cilt bakımı, Viskozite kontrolü
  • Cilt bakım ürünleri yapımında kullanıldığında, diğer bileşenlerin çözümmesine ve eşit dağılımına yardımcı olmaktadır.
  • Mikropları yok ettiğinden dolayı el dezenfektanlarında tercih edilmektedir.
  • İzopropil miristat diğer maddelerin penetrasyonunu arttırabilmektedir.
  • Çözünürlük: benzil benzoate, etil laktat ve parafinde çözünmektedir. Suda çözünmez.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

250 gr, 500 gr, 1 kg, 5 kg

Hoşunuza gidebilir…