(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Lanolin

 100,00 800,00

&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;em&amp;amp;gt; Lanolin </em> Kozmetik için uygundur.

INCI Name : Lanolin, anhydrous
CAS No: 8006-54-0
Fiziksel Yapısı: Sarı Renk Yoğun Jel

Stok kodu: LANOLN Kategoriler: , ,

Açıklama

Lanolin

Lanolin ismiyle kozmetik üretimine yeni yeni merak duyanlar sıklıkla karşılaşmaktadır. Kozmetik hammaddeleri özellikle krem hammaddeleri listesinde sürekli bir yeri olan bu yağ birçok bakım ürününün değişmez hammaddesidir.  Cilt bakım ürünlerinde severek ve sıklıkla kullanılan lanolin nedir, ne işe yarar ve lanolin yağı faydaları nelerdir ? bu sorulara cevap arayacağız.

Lanolin Nedir, Ne İşe Yarar?

Koyunların yününden elde edilen, yumuşatıcı ve nemlendirici özelliği bulunan bir yağdır. Aynı zamanda cildi yatıştırıcı özelliği de bulunmaktadır. Bileşenleri lanolin yağı ve lanolin alkolüdür. Bazen yün yağı yada yün mumu isimleri ile de çağrılmaktadır. Yağ susuz hale getirilmek için saflaştırma işleminden geçmektedir. Zamanında eczacılar saflaştırılmış bu yağı merhemlerinde tedavi amaçlı kullanmaya başladılar. 1900 lü yıllarda artık hem farmasötik hemde cilt bakım amaçlı güçlü yumuşatıcı özelliklerinden dolayı kullanılmaya başlanmıştır.

Cilt için kullanılabilir mi?

Lanolin yağının yapısı cildimizde ki yağ yapısına çok benzemektedir. Dolayısıyla cilt bariyerimizi onarmaya ve nemi hapsetmeye yardımcı olmaktadır.

Kozmetikte nerelerde kullanılır?

Kozmetikte kullanım alanı çok geniştir. Sıklıkla yüz kremleri, dudak balsamları ve vücut yağlarının temel bileşenini oluşturmaktadır. Özellikle, zeytinyağı, balmumu ve shea yağı gibi bileşenlerle  birlikte çok iyi uyum sağlamaktadır. Bağlayıcı madde görevi görerek kozmetik formülasyonların bir arada tutulmasına yardımcı olur. Aynı zamanda stabilite sağlar. Ayrıca ürünlerin dokusunu ve yayılabilirliğini geliştirir. Dolayısıyla pürüzsüz bir uygulamaya katkıda bulunabilmektedir.

Lanonin Yağı Faydaları

  • Çok iyi bir nem tutucudur. Cildin nemini kaybetmesine izin vermez.
  • Lanolin cildin doğal bariyerini onarır. Çünkü cildimizdeki doğal yağlara benzer yapıdadır.
  • Nemi derimizin alt katmanlarına katar iletebilmektedir. Böylelikle nem derinlemesine nüfus eder.
  • Kıvırcık ve kuru saçlara çok iyi geliyor. Saç kremi ve şampuana biraz ekleyerek gözlemleyebilirsiniz.

 

Özetleyecek olursak; lanonin koyun yününden elde edilen bir yağdır. Bebek yağından göz kremlerine ve hemoroid merhemlerine kadar bir çok cilt bakım ürünlerinde tercih edilmektedir. Hatta emzirme sebebiyle ağrıyan ve çatlayan meme uçları içinde kullanılmaktadır. En önemli özelliği cilt bariyerini onararak, cildin nemli kalmasına yardımcı olmaktır. Toptan lanolin ve Kozmetik hammaddeleri alımlarınız için lütfen müşteri temsilcimiz ile iletişime geçiniz.

 

 

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…