(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Kafur Yağı

 30,00 210,00

Kafur yağı (Camphor Oil). Kozmetik üretimi içindir.

INCI : Cinnamonum Camphora

CAS No : 8008-51-3

Temizle
Stok kodu: KAFURYAG Kategoriler: , , ,

Açıklama

KAFUR YAĞI
Dünyanın en yaşlı ağacından gelen güzellik iksiri…
“Kafur” adını yeni duyduğunuzu hissediyoruz! Uzun yıllar yaşayan, Türkiye’de Akdeniz, Ege ve
Marmara Bölgesi’nin sıcak kesimlerinde evlerde de yetiştirilebilen bir ağaç düşünün… Demet
şeklinde çiçekleri dallarının uç kısmında bir sap üzerinde olan sarımsı, boz çiçeklerden
meydana gelen bir ağaç… Tabii ormanlar meydana getirebilme özelliğine sahip Kafur ağacıdır
bahsettiğimiz… En çok Çin Halk Cumhuriyeti, Japonya ve Tayland bölgelerinde yetiştirilen,
dünyadaki en yaşlı ağaçların pek çoğu kafur ağacıdır. Kafur ağacı, yaklaşık olarak 1700-1800
yıl kadar yaşayabilen bir bitkidir. 
Kafur ağacından beyaz renkli, kristal şekilli, parlak “kafur” denilen özel bir madde elde edilir.
Yakıcı ve acı bir tada sahip olan bu madde 20-25 yaşındaki ağaçların gövdelerindeki odunsu
kısımlarda bulunur. Odunsu kısımlar uçucu yağ içerir ve yağ soğukta bekletilince
kristalleşerek çöker. Daha sonra süzülerek “kafur” maddesi ayırt edilir. İşte bu yağ
damıtılarak Kafur Yağı elde edilir.
Kozmetik sektöründe özellikle doğal sabun yapımında, şampuan, losyon, krem, dudak
balmlarında yeni yeni kullanılmaya başlanan Kafur Yağı cilt üzerindeki faydalarıyla en çok
tercih edilen trend ürünler arasına girmeyi başarmıştır. Kaliteli bir doğal sabun üretirken
kullanılan yağ çok önemlidir. Sabunaria farkıyla üretilen Kafur Yağı’da kalitesi ile el yapımı
doğal sabunların en aranan ürünlerindendir.
Kafur Yağı viks ve karbonat kullanılarak krem şekline de dönüştürülebilir. Anti-inflamatuar
özelliği sayesinde cildinizdeki kızarıklıkların azalmasına yardımcı olur. Kafur, tıkalı bir burunu
hızla açabilen, rahatlama sağlayan ve nefes alıp vermeyi kolay ve konforlu hale getiren doğal
bir dekonjestandır.
Kafur Yağı hindistan cevizi yağı ile birlikte kullanıldığında, saç bitinden kurtulmak için
mükemmel bir çaredir. Hindistan cevizi yağı, biti boğacak, kafur da anti-parazitik özelliği
sayesinde bitin yok edilmesine yardımcı olacaktır. Kafur Yağı topuk çatlaklarından
kaynaklanan ağrıların azalmasına yardımcı olur ve iyileşme sürecini hızlandırır. Güçlü bir
antiseptik olması nedeniyle nasırların iyileştirilmesinde, oldukça etkilidir. Kafur Yağı cilde hızlı
bir şekilde nüfuz eder, bu da daha hızlı bir iyileşmeyi sağlar.
Satışlarınızda farklılık yaratmak, en yeni trendleri yaptığınız ürünlerinize yansıtmak
istiyorsanız Kafur Yağı’nı stoklarınıza ve listelerinize eklemek için acele etmelisiniz!

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…