(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Kayısı Çekirdeği Yağı

 15,00 128,00

Kayısı çekirdeği yağı (Apricot Kernel Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil

Origin Turkey (Türkiye)

CAS No : 72869-69-3

Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

Temizle
Stok kodu: KAYIS01 Kategoriler: , ,

Açıklama

KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Apricot Kernel Oil

Geleneksel bir Ritüel… Kayısı Çekirdeği Yağı’nın Öyküsü!

Yüzyıllardır hakkında birçok şey söylenen, bazılarımızın öve öve bitiremediği, bazılarımızın da zararları olduğunu düşündüğü kayısı çekirdeği için söylenecek çok sözümüz var!

Büyüklerimiz bahçelerde olgun bir kayısıyı keyifle yediğinde, sert kabuklu çekirdeğini önce kurutur sonra kırıp yerlerdi. Hayatları boyunca belki de hiç ilaca gereksinim duymazlardı. Kışları üstlerine hiçbir şey almadan gezerler, kırmızı al yanaklarıyla sağlık doluydular. Kimyasallarla dolu bir dünya hayatımızın içine girdikçe, bazı durumlarda geçmişimizde ne görüyorsak bizler de denemek istemiyor değiliz. Kayısı çekirdeği… Onlar yediler, faydalandılar… Biz de neden yemeyelim, neden faydalanmayalım ki?

Bolca vitamin barındırması sayesinde kayısı çekirdeği bağışıklık sistemini güçlendirici bir etki de yarattığı bilinmektedir. Kayısı çekirdeğinin içinde A, D, K ve E vitaminlerinin yanı sıra B17, başka bir isimle “laetril” adı bir madde yer almaktadır. Bu nedenle kayısı çekirdeği birçok konuda vücudumuzun ve cildimizin yanında yer almaktadır.

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte kayısı ağacından özenle toplanan çok sevdiğimiz kayısı meyvelerinin uygun bir ortamda kurutulmuş çekirdeklerinin soğuk pres yöntemi kullanılarak yağının çıkartılması ile elde edilir Kayısı Çekirdeği Yağı … Cilt için oldukça faydalı bir bitkisel yağdır. Bununla da kalmayan Kayısı Çekirdeği Yağı, cildi nemlendirip, sivilcelerin hızla geçmesine destek olur.

Kayısı Çekirdeği Yağı, saç ve cilt sağlığı açısından çok önemli bir yere sahiptir. İçerdiği vitamin, mineral ve yağ asitleri sayesinde kozmetik sektöründe en çok kullanılan bitkisel yağlar arasında yer almayı başarmıştır. Kayısı Çekirdeği Yağı kaş, kirpik ve saçta gürleşme sağlar.

Biliyoruz ki doğal ürünler, günümüzde mutfaklardan cilt bakımına kadar birçok alanda geniş bir yere sahip. Gerek tazesi gerek kurusu ile damakları tatlandıran, şifa dağıtan, zengin bir lif kaynağı olan ve içerdiği vitaminlerle özellikle doğal sabun, krem, losyon, şampuan ve dudak balmlarının aranan yağı Kayısı Çekirdeği Yağı’nı listelerinize mutlaka eklemeli, kayısı çekirdeğinin faydası bol keyfi ile siz de buluşmalısınız!

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…