(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Karanfil Yağı – Clove Oil

 110,00 815,00

INCI Name: Eugenia Caryophyllus Flower Oil
CAS number: 8015-97-2 / 8000-34-8 / 84961-50-2

Açıklama

Karanfil Yağı – Clove Oil

Karanfil tomurcukları isimlerini latince “clavus” teriminden almıştır. Doğduğu bölgede özel bir sembol ile anlam kazanmıştı. Bir çocuk doğduğunda karanfil ağacı dikilirdi. Böylece çocuğun yaşam döngüsü karanfil ağacına bağlandığına inanılırdı. Çin’de ki kayıtlarda MÖ 2. Yüzyılın başlarında Han hanedanın da sağlık ve yiyecek olarak kullanıldığı görülmektedir. MS 1. Yüzyılda sırasıyla Yunanistan ve Mısır’a bu bitki götürülmüştür. Karanfil bitkisinin başlıca üreticileri Endonezya başta olmak üzere Hindistan, Madagaskar, Tanzanya, Bangladeş, Komorlar, Pakistan ve Sri Lanka’dır. Bu bitkiden elde edilen Karanfil esansiyel yağına taleb son yıllarda artmıştır. Kullanım alanları kozmetik ve doğal vücut bakım ürünleri, gıda ve ilaç sektörüdür.

Clove Oil kullanım alanları ?

  • Karanfil esansiyel yağı  vücudu rahatlatır. Aromatik ve odunsu kokusu ile ferahlık verir.
  • Akne Tedavisine İyi Gelir. Antimikrobiyal özelliği ile  akne tedavisinde diğer bileşenlerle beraber kullanılmaktadır.
  • Güçlü antioksidan özelliği sayesinde kırışıklık ve ince çizgeler gibi yaşlanma belirtilerine karşı etkilidir.
  • Yapılan bilimsel çalışma sonucunda kaşıntılı cildi rahatlattığı görülmüştür.
  • Saç büyümesini destekler.
  • Saç derisindeki kepeğe karşı etkilidir.

Nasıl kullanılır;

  • Cilde sürülecek olan karanfil yağı bir taşıyıcı yağ ile sürülmelidir. Cilde direk sürülmesi tahrişe neden olabilir.
  • Aromaterapötik olarak difüzöre 5-7 damla yağ ekleyebilirsiniz.

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…