(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 200 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Jojoba Yağı

 18,00 155,00

Jojoba yağı. Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Simmondsia Chinensis Seed Oil

Origin : India (Hindistan)

CAS No : 90045-98-0

Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

Temizle
Stok kodu: JOJ01 Kategoriler: , ,

Açıklama

JOJOBA YAĞI

Simmondsia Chinensis Seed Oil

Saçlarını ve Cildini Jojoba Yağı ile Şımart!

Güzellik sırlarını doğadan gelen iyileştirici yağlara borçlu olan, yenilikleri takip eden, vizyon sahibi doğal ürün üreten birçok kişi Jojoba Yağı’nın faydalarını bilir. Genelde saç bakımına iyi gelme özelliğiyle bilinen Jojoba Yağı, sadece saçlarla sınırlanmayacak kadar doğal sabunlarda, şampuan ve dudak balmlarında, krem ve losyonlarda günümüzde kozmetik sektöründe birçok ürün yapımında kullanılmaktadır. Jajoba bitkisinin geniş alanlarda yetiştirilip yaygın olarak Jojoba Yağı elde edilmesi 1970’lerden sonra yaygınlaşmasını ve daha geniş alanlara pazarlanmasını sağlamıştır.

Cildin nem kaybını önleyip, doğal bir nemlendirici görevi gören Jojoba Yağı özellikle kuru ciltler için de faydası bilinmektedir. Jojoba Yağı topikal ilaçların ve diğer cilt bakım ürünlerinin emilimini arttırma özelliğine sahiptir. Jojoba Yağı tohumunun ağırlıkça %50’sini oluşturur. Doymamış yağ asitleri bakımından oldukça zengin olan Jojoba Yağı bol miktarda E vitamini içerir. Hem besleyici hem de nemlendirici özelliğiyle diğer bitkisel yağlara göre daha uzun ömürlüdür.

Farklı kimyasal yapısıyla yüksek sıcaklığa ve çevresel etmenlere karşı uzun süre dayanır. Jojoba Yağı hem cilt hem de saçlar üzerinde nemlendirici ve toparlayıcı bir etkiye sahip olup, bol miktarda doymamış yağ asidi içeriğiyle vücudun yağ dengesini sağlamasına yardımcı olur. Jojoba Yağı, kuru ve cansız saçlardan şikayet edenler için tam aradıkları bir yağdır. Saçlar üzerinde inanılmaz etkisi olan Jojoba Yağı ile yapılmış doğal bir sabun ya da şampuan saçlarınızın derisine ihtiyacı olan suyla kavuşmasını sağlayarak yumuşatır. Özel bileşenleriyle saçlarınızı kökten uca besler. Saçların sağlıkla uzamasını sağlar.

Ortalama 200 yıl yaşayabilen, literatürdeki adı “simmondsia chinensis” olarak bilinen çalı türü bitki olan jojoba, çöl iklimine uygun olarak çoğunlukla Meksika, ABD, Hindistan ve İsrail’de yetişir. Özellikle II.Dünya Savaşı sırasında Jojoba Yağı’nın ABD ordusu tarafından, makine yağı, motor yağı ve silah yağı olarak kullanıldığı da bilinmektedir. Amerikan yerlilerinin Jojoba Yağı’nı çok eski yıllardan beri yara ve tahrişleri iyileştirmekte kullandıkları tarihi dokümanlarda görülmektedir. Jojoba Yağı’nın yüksek sıcaklıklara dahi dayanıklı olması bu amaca uygun olmasını sağlar.

Faydaları duyuldukça popülerleşmeye başlayan ve bir defa kullanımda alışkanlık yaratan, çok özel bu doğal bileşeni doğal sabunlarınızda, kremlerinizde, losyonlarınızda, dudak balmlarında, şampuanlarınızda hiç düşünmeden kullanabilir, saçlarınızı ve cildinizi Jajoba Yağı efsanesi ile şımartabilirsiniz.

Jojoba Yağı ile tarifler

 


Ek bilgi

AğırlıkYok
Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…