(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Kırmızı Acı Biber Yağı

 10,00 100,00

Kırmızı acı biber yağı (Oleoresin capsicum Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Piper Nigrum

Origin : Turkey (Türkiye)

CAS No : 8023-77-6

Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

Temizle
Stok kodu: KIRBIB01 Kategoriler: , ,

Açıklama

KIRMIZI ACI BİBER YAĞI

Oleoresin capsicum Oil

En Güçlü Antioksidan Kaynağının Doğal Sabunlarda Hayat Buluşu…

“Ömrü uzatan” olarak bildiğimiz kırmızı acı biberi Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerimizde sıklıkla kullanılsa da; kullanımı çok uzun yıllar öncesine kadar dayanıyor. Türk mutfağının vazgeçilmezi en acı biberin ise Amerika’dan Avrupa’ya yayıldığı bilinmekte… Hemen hemen her yemekte, her sosta kullanılabilen acı biber özellikle İspanyol mutfağında yemeklerin ham maddesi olarak kabul ediliyor.

Özellikle kırmızı acı biberin içindeki kapsaisin maddesinden dolayı bağışıklık sisteminde önemli bir görevi olması, tabi ki kozmetik sektöründe de bu harika doğallığın yıllar öncesinden özellikle doğal sabun içeriklerinde kullanılmasını sağlamıştır. Kapsaisin maddesi özellikle kırmızı acı biberde C vitamini görevi görür ve yüksek lif kaynağı olarak da doğal bir mucize olarak karşımıza çıkar. Turunçgillerin sağladığı C vitamininin 2 katını tek seferde karşılar kırmızı renkli acı biber! Beynimizdeki mutluluk hormonumuz stres, yorgunluk dostu endorfin salgılamasından dolayı da o küçücük kırmızı renkli mucizeler vazgeçemediğimiz bir ürün olarak hayatımızda uzun zamandır yerini hiçbir şeye kaptırmamıştır.

Hal böyle olunca; içeriğinde yüksek miktarda çözücü madde içeren, yakıcı ve onarıcı etki gösteren, içerdiği yüksek antioksidan sayesinde hayatımızın bir parçası olarak kabul ettiğimiz Kırmızı Acı Biber Yağı’ndan gelen güzellik ve bakım kürlerinin, yapılan doğal ürünlerin kremlerin, losyonların, dudak balmlarının, şampuanların ve sabunların saymakla bitmez faydalarıyla “ömrü uzatır” deyiminin tam yerinde kullanıldığını söyleyebiliriz.

İçerisinde farklı toksin atıcı maddeler bulunan Kırmızı Acı Biber Yağı aslında adı ile oldukça zıt düşen bir yağdır. Çünkü yağın kendisi normaldeki gibi acı değildir. Sadece yapılırken belli özelliklerini kaybetmesin diye karanlık bir ortamda kırmızı acı biber hamurlaşması beklenerek kullanılır. Geçtiği işlemlerle soğuk pres yöntemiyle sıkılarak bu yağın tadı da normal bir hale dönüşür. Ancak yine de acımsıya yakın tadı ve kokusu vardır.

En değerli ve kaliteli yağlar kategorisinde ilk sıradadır Kırmızı Acı Biber Yağı… Tüm bu faydalarının yanı sıra cildimiz üzerinde de bir hayli etkisi bulunan Kırmızı Acı Biber Yağı akne, sivilce ve siyah noktalar için de kullanılabilmektedir.

Kaliteli doğal sabunlarınızda hiç düşünmeden kullanabileceğiniz Kırmızı Acı Biber Yağı’nı listelerinizin en başına almak için hiç vakit kaybetmemelisiniz. Doğanın bizlere sunduğu en önemli bitkisel yağlardan biri olan Kırmızı Acı Biber Yağı ile önem verdiğiniz hijyen ve güzellik bu kadar yakın!

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…