(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Lactic Acid – Laktik Asit

 75,00 1.275,00

Lactic Asid Kozmetik için uygundur.

INCI NAME: Lactic Asid
CAS number: 50-21-5
Fiziksel Yapısı: Sıvı
Kozmetik ürünlerin vazgeçilmezi olan laktik asit’in faydalarını alt kısımda bulabilirsiniz.

Stok kodu: LACAS Kategoriler: , ,

Açıklama

Lactic Acid – Laktik Asit

Değişen hava koşulları ve hava kirliliği dış etmenlerden bazılarıdır. Ancak dış etmenlere karşı cildimiz savunması çok etkili değildir. Dolayısıyla derimiz kurumakta ve elastikiyetini kaybetmektedir. Eğer kuru ve yıpranmış bir cilde sahipseniz laktik asit içeren ürünleri deneyimleyebilirsiniz. Çünkü Lactic acid, cilt bakım dünyasının bilinen en popüler AHA’larından (Alfa Hidroksi Asit) biridir. Kozmetik hammaddeleri içinde sıkla tercih edilen bir klasiktir.  Aynı zamanda Sodyum Laktat olarakta bilinmektedir.

Laktik Asit Nedir?

Aslında fermende sütten elde edilir. Bununla beraber bilinen en meşhur alfa hidroksi asittir. AHA’ların diğer formları glikolik asit ve sitrik asit’tir. Bu asitler doğal olarak oluşan maddelerdir ancak laktik asit, doğal süreçlerinin bir parçası olarak vücudunuz tarafından da üretimektedir.  Laktik asit, ölü ve kuru hücrelerin bağlarını nazikçe zayıflatarak cild üzerinde çalışma yapar. Aynı zamanda cilt üzerinde kullanılabilen yumuşak yapıdaki hidroksi asitlerdendir.

Cilde Faydaları

  • Cilt içerisinde ki suyu bağlamayı sağlayan benzersiz bir çalışma mekanizması vardır. Dolayısıyla bu mekanizma sayesinde iyi bir nemlendirici olarak bilinmektedir.
  • Sodyum Laktat derimizin seramid üretimini teşvik eder. Bilindiği üzere ceramide cilt bariyerinin oluşumunu desteklemektedir. Güçlenen cilt bariyeri dış etkenlerin neden olduğu yıpranmaya karşı derimizi korur.
  • Hassas cilde sahip olanlar ile sivilceli ciltler için üretilen krem ve serum tariflerinde yer alır. Çünkü cildin mikrobiyomunu dengeler
  • Aynı zamanda etkili bir antimikrobiyal bir hammaddedir.
  • Cildin aydınlanmasına yardım eder. Böylelikle daha parlak ve pürüzsüz bir cilt için tercih edilir.

Hangi kozmetik ürünlerin içeriklerinde bulunur?

Sodyum Laktat,

  • Temizleyici toniklerde
  • Nemlendirici krem ve losyonlarda
  • Serumlarda
  • Güneş kremlerinin içeriklerinde

Laktik asit, suda çözünmektedir. PH’ı ayarlamak içinde kullanılmaktadır. Laktik asit üretimlerde  pH’ı düşürmektedir. Dolayısıyla pH’ı ayarlamak için sıklıkla çok düşük miktarlarda kıllanılmalıdır. Derimizi eksfoliye eden cilt bakım ürünleri formülasyonları oluşturmak için kullanılan bir AHA’dır. Saklama koşulları serin ve kuru yerde ancak paketin ağızı kapalı şekilde olmalıdır.

Toptan Lactic Acid satışı;

Sabunaria olarak toptan kozmetik hammaddeleri satışı da gerçekleştirmekteyiz. Alım miktarlarınız yüksek ise lütfen satış ekibimizle iletişime geçiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

250 gr, 500 gr, 1 kg, 5 kg

Hoşunuza gidebilir…