(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 200 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Lavanta Yağı (Angustifolia)

 40,00 420,00

Lavanta yağı (Angustifolia). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Lavandula Angustifolia Flower Oil

Origin : France (Fransa)

CAS No : 90063-37-9

Üretim Metodu / Method of Production : (Distillation) Distilasyon

Temizle
Stok kodu: LAVANDER-ANG Kategoriler: , ,

Açıklama

LAVANTA YAĞI

Lavandula Angustifolia Flower Oil

Doğanın Bizlere Sunduğu En Naif Güzellik…

Rengi ve kokusuyla kalplerimizin en sevdiği çiçeklerden biri olan lavantanın Latince’de adı özellikle hoş kokusundan ve faydalarından dolayı “Lavare’dir. “yıkamak” anlamına gelir. Toksik olmayan kokusuyla yatak odalarımıza dinlendirici bir etki yarattığımız, çarşaflarımızda, yastıklarımızda, banyo havlularımızda kullandığımız Haziran ve Temmuz aylarında çiçeklerinin sivri uçları damıtılarak oluşturulan Lavanta Çiçeği Yağı, başta doğal sabun yapımında, krem, şampuan, losyon ve balmlarda, aromaterapide ve birçok aromatik prepat ve kombinasyonlarda çok faydalıdır. Lavanta, Akdeniz’e özgü Lamiaceae familyasında çiçekli bir bitkidir. Ortak isimleri arasında “lavanta”, “gerçek lavanta” veya “İngiliz lavanta”; ayrıca “bahçe lavanta”, “adi lavanta” ve “dar yapraklı lavanta”dır.

Doğanın insanlara sunduğu mucizevi bitkilerden biri olan, kireç bakımından zengin toprakları seven, antik dönemlerden beri hoş aroması nedeniyle banyo sularına ve sabunlara karıştırılan lavanta, günümüzde kozmetik alanında da yaygın olarak kullanılmaktadır. Yüksek ve kırsal kesimlerde yetişen lavanta, yaklaşık 40-50 cm uzunluğunda olup yeşil ve gri renkli yapraklara sahip mor çiçekli bir bitkidir. Lavanta çiçekleri hoş kokulu oldukları için yüzyıllardır geleneksel olarak doğal sabun ve parfüm yapımında kullanılmıştır.

Lavanta Çiçeği Yağı’nın faydaları arasında stres ve anksiyeteyi azaltma, sinir gerginliğini ortadan kaldırma, kafa derisini ve cildi dezenfekte etme, akneyi önleme becerisi sayılabilir. Lavanta Yağı çatlamış, kurumuş dudakları nemlendirmek için harikadır. Sakinleştirici etkisiyle antibakteriyel, antienflamatuar ve antioksidan etkilere sahiptir.

Saç ve saç derisini destekleyen Lavanta Çiçeği Yağı aynı zamanda saç derisinin dezenfekte ederek bit ve sirkelerden arındırılmasına destek olur. Lavanta Çiçeği Yağı saç dökülmesini tedavi etmede oldukça etkilidir. Yapılan araştırmalarda yalnızca 6-7 aylık tedaviden sonra saçlarda büyümenin %44’e kadar arttığı kanıtlanmıştır. Lavanta Çiçeği Yağı, sakinleştirici niteliği sebebiyle uykuya dalma, uyku süresi ve uykusuzluk gibi problemleri azaltarak genel uyku kalitesini yüzde 60 oranında artırır. Ruh halini iyileştirir; sinirleri yatıştırarak stresin etkilerini en aza indirir.

Cildimizi seven bizler için mucizevi etkili Lavanta Çiçeği Yağı ile doğaya olan özleminizi giderebilir, doğal ürünlerinizde Lavanta Çiçeği Yağı’nın eşsiz büyüsünü yaşayabilirsiniz. Stoklarınızda mutlaka yeri olması gereken kaliteli Lavanta Çiçeği Yağı ile keyfinize keyif katabilirsiniz…

Lavanta Yağı ile tarifler

 


Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…