(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1250 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Microcrystalline Wax

 45,00 320,00

Microcrystalline Wax (Microcrystalline Wax).

CAS No : 64742-43-4

Açıklama

Microcrystalline Mum (wax) Nedir, Ne işe yarar? Mikrokristalin Wax Faydaları

Microcrystalline mum (wax) nedir, ne işe yarar? Uzun süredir farklı ürün gurupları geliştirmek amacıyla kullanılmaktadır. Microcrystalline wax’ ı parafin mumu gibi benzer solüsyonlardan ayıran en önemli özelliği ince kristal yapısı, yüksek erime noktası ve viskozitesidir. Mikrokristalin mum genellikle kozmetiklerde ve mumlarda kullanılmaktadır. Ancak diğer ürünlerde esnekliği, viskoziteyi ve sertliği artırmak için ek hammadde olarakta harmanlanabilmektedir. Mikrokristalin derecesine bağlı olarak, rengi beyazdan kehribara değişebilmektedir. Dokuda yumuşak ve yapışkandan sert ve kırılgana kadar değişir.

Nerelerde kullanılır?

Microcrystalline Wax,  ağda, ruj, göz makyajı, fondöten, tırnak ürünleri, bazı cilt bakım ürünleri, güneş kremi, koku ve saç bakımı gibi ürünlerde kullanılmaktadır. Ayrıca renkli kozmetiklerde renk bütünlüğü sağlar. Bir ürünün dokusunu ve kıvamını iyileştirmek, daha kalın veya daha kolay yayılabilir hale getirmek için kullanılmaktadır. Ürünlerin dokusu ve kıvamı, ürünün duyusal hissini iyileştirmenin yanı sıra sürülebilirlik yoluyla etkinliğini artırmaya yardımcı olduğu için formülasyon sürecinin önemli bir parçasıdır.

Microcrystalline Wax Faydaları

Formülasyonun lipid veya yağ kısmını kalınlaştırmak için mikrokristal mum kullanılmaktadır . Yalnızca ürünün yayılabilirliğini artırmaya yardımcı olmakla kalmamaktadır.Aynı zamanda yağların emülsiyon haline gelmesine de yardımcı olmaktadır. İki veya daha fazla yağ karıştırıldığında genellikle bir süre sonra  ayrılacaktır. Yağları bir arada tutmaya ve ayrılmayı önlemeye yardımcı oldukları için emülgatörlerin devreye girdiği yer burasıdır.
Bir ürünün yayılabilirliğini geliştirmek, temel bileşenlerin cilde eşit bir şekilde dağıtılmasına yardımcı olabilmektedir. Bu nedenle bazı formülasyonlarda mikrokristal mum tercih edilmektedir. Ayrıca stick allık veya deodorant gibi stick formülasyonların kırılganlığını azaltmaya yardımcı olur. Mikrokristalin mum daha esnek bir mum olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla bu da onu kırılmadan eşit şekilde yayılması gereken kalın veya yarı katı ürünlerde kullanışlı kılar.

Hoşunuza gidebilir…