(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Duş sonrası vücut bakımı için limonotu ve vanilya kokulu bu tarifi mutlaka deneyin.

Limonotu ve Vanilya Kokulu Vücut Kremi (Tarif)

Emülgatör nedir? Ne işe yarar? Faydaları Nelerdir? Başlıca kullanılan emülgatörler nelerdir?

Emülgatör (emülsiyon) nedir? Su seven ve yağ seven olarak tanımlanan özelliklere sahip moleküllere verilen isimdir. Bileşenleri sayesinde emülsiyonlar oluşturmak için hem yağ hem de su ile birleşmesine olanak sağlamaktadır. Bilindiği üzere yağ ve su birbiri ile homojen bir biçimde karışmamaktadır. Dolayısıyla emülgatörler kozmetik üretiminde su ve yağın eşit dağılımını ve stabilitesini sağlamaktadırlar. Krem ve losyon üretimi denilince kozmetik hammaddeler içerisinde emülsiyon önemli rol oynamaktadır. Emülgatörler kendi içlerinde bitkisel (doğal) emülgatör ve sentetik olmak üzere çeşitleri bulunmaktadır. Aynı zamanda 2 sınıfa ayrılmaktadırlar. Bunlar O/W ve W/O dur. O/W ve W/O emülgatörler nedir?

O/W ve W/O kozmetik emülgatörler nedir?

Sentetik ve bitkisel emülgatör kendi içinde ikiye ayrılmaktadır;

  • O/W, su içinde yağ anlamına gelmektedir.
  • W/O Yağ içinde su anlamana gelmektedir.

Bitkisel ve Sentetik Emülgatör faydaları nelerdir?

  • Losyon ve krem üretiminde kullanılanıldığında kremsilik ve pürüzsüzlük bir etki kazandırır.
  • Cilt üzerinde kadifemsi bir his verir.
  • Köpük arttırıcı özelliği sayesinde şampuan ve vücut yıkama ürünlerinde ekstra köpük özelliği katar.
  • Emülgatör aynı zamanda cildi nemlendirir.
  • Bitkisel emülgatör doğal ve organik içerikli ürünlerde doğallığı bozmaz.

Başlıca kullanılan emülsiyonlar nelerdir?

  • Polawax – inci name: Cetearyl Alcohol (and) PEG-150 Stearate (and) Polysorbate 60 (and) Steareth-20. Bitkisel içerikli emülgatör. Aynı zamanda kıvam verici ve stabilizatör görevi görmektedir.
  • Setil Stearil Alkol – Cetyl Stearyl Alcohol
  • Setil Alkol – Cetyl Alcohol (Bitkisel içeriklidir)
  • Polysorbate 80
  • Polysorbate 20
  • Peg 120 Methyl glucose dioleate : Şampuanlarda tuz yerine kıvam vermek için kullanılır.
  • Olivem 900 (Sorbitan Olivate) : Bitkisel içerikli
  • Olivem 300 (Zeytinyağı PEG-7 Esterleri): Bitkisel içerikli
  • Olivem 1000 (O/W) (Cetearyl Olivate (and) Sorbitan Olivate) : Bitkisel içerikli – Ecocert. Olivem 1000 (O/W)
  • Glyceryl Monostearate – Gliseril Monostearat : Bitkisel içerikli
  • Ceteareth 25 (Stearat 25)
  • Beautyderm WW (Olive oil PEG-7 Esters, Ethylhexyl Stearate, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Sorbitan oleate) : Bitkisel içerikli

Emülgatörlerin kullanım alanları

Cilt bakım ve kozmetik ürünleri yapımında kozmetik hammaddesi olarak sıklıkla kullanılan emülsifiyerler hemen hemen her üreticinin malzeme listesinde yer almaktadır. Kozmetik amaçlı kullanım alanları çok geniştir. Genel olarak;

  • Eğer nemlendirici ve losyon yapıyor iseniz ve içeriğinizde yağ ve su var ise emülgatörler sizin için olmazsa olmasınızdır.
  • Şampuan ve saç kremlerinde hem homojen bir karışım sağlar, hemde stabilite ve kremsi bir doku sağlamaktadır.
  • UV filtrelerinin güneş kremlerinde kolaylıkla dağılımını sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

Toptan ve perakende emülgatör alımları için lütfen web sitemizi inceleyiniz. Fazla miktarda toptan siparişlerinizde müşteri temsilcimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

TAKİPTE KALIN

Daha fazla tarif için bizi Instagram'dan takip edin.

Comments are closed.