(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Nane Yağı – Mint Oil

 80,00 325,00

Nane yağı (Mint Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Mentha Piperita

Origin : Turkey (Türkiye)

CAS No : 8006-90-4

Üretim Metodu / Method of Production : (Distillation) Distilasyon

Stok kodu: NANE01 Kategoriler: , , ,

Açıklama

Nane yağı – Peppermint oil

Nane asırlardır hem geleneksel tıbbi uygulamalar da  hem de modern tıbbi uygulamalarda sıkça kullanılan bir bitki olmuştur. Özellikle kullanımı eski Japon ve Çin tıbbına kadar gitmiştir. Yetmemiştir gıda, kozmetik sektörü de nane yağı ile tariflerinden çokça faydalanmıştır. Bilhassa şampuan, balsam ve diğer cilt bakım ürünlerinin vazgeçilmez bir hammaddesi olmuştur. Peppermint bitkisinin mentol kokulu yapraklarından elde edilen nane esansiyel (uçucu) yağı içeriğinde A ve C vitaminleri, omega-3 yağ asitleri, demir, magnezyum, kalsiyum, mineraller, potasyum, manganez ve bakır içerir. Bu zengin içerik özellikle cilt bakımında bu yağ kullananlara güçlü özellikler vermektedir.

Ne işe yarar?

Bu özelliklerin başında nane yağı cildinize ferahlık verir, vücudunuzda ki günün gerginliğini hafifletir, size mentollü kokusuyla tazelik sağlar. Ayrıca solmuş, rengi gitmiş cildinizi besleyerek parlaklık ve ışıltısını kazanmasına yardımcı olur. Yüz temizleyici doğal bakım ürünlerinde etkinliğini kullanabilirsiniz.

Doğal sabun yapımında sıkça kullanılan bir aromatik bileşendir. Toplam sabunda kullanılan hammaddelerin %1-3 aralığında  kullanmanız gerekmektedir.

Peppermint oil pahalı bir yağdır ve ne yazık ki orjinallerini bulmak zordur. İyi ve saf kalitede  kullanmadığınız taktirde istenilen etkiye ulaşmanız uzak olacaktır.

Nane Esansiyel (uçucu) Yağının Faydaları Nelerdir?

  • Ana etken maddesi mentol olan bu yağ kan dolaşımının hızlandırır. Dolayısıyla cildinizin renk tonunu dengelemeye yardımcı olmaktadır.
  • Kokuyu dengelemeye yardımcı olur. Antibakteriyel özelliklerinden dolayı vücuttaki mantar ve bakteri üremesine izin vermez.
  • Sebum düzeyini dengeler. Özellikle yağlı ve akneli ciltler için ideal bir yağdır.
  • Cilde ve saçlara serinlik hissi vermektedir.
  • Doğal büzücüdür. Ayrıca gözeneklerin tıkanmasını önlemektedir.

 Kullanımı

Bu menthol kokulu yağı cilde direk uygularsanız tahrişe neden olabilmektedir. Bu yüzden, jojoba yağı, tatlı badem yağı, kantaron yağı vb taşıyıcı yağlarla karıştırıp kullanmakta fayda vardır.

 

Nane Yağı ile tarifler

 


Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml

Hoşunuza gidebilir…