(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Nar Çekirdeği Yağı – Pomegranate Seed Oil

 25,00 320,00

Nar çekirdeği yağı (Pomegranate Seed oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Punica Granatum

Origin : Turkey (Türkiye)

CAS No : 84961-57-9

Stok kodu: NAR01 Kategoriler: , ,

Açıklama

Nar Çekirdeği Yağı nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir? Pomegranate Seed Oil

Nar Çekirdeği Yağı nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir? Bu bitkisel yağ M.Ö. 4000’li yıllardan günümüze kadar bilinen ve kullanılan bir içeriktir. Yağını çıkarmak için olgun çekirdekleri preslenir. Hafif kehribar renginde, çekirdeğinin hafif kokusunu alan ve akışkan kıvamda bir yağdır. ‘’Hayatın Meyvesi olarakta adlandırılan Pomegranate Seed Oil’in inci name; Punica Granatum Seed Oil dir. Nar çekirdeği yağının içeriğinde bol miktarda protein, lif, folat, vitamin, mineral ev omega yağ asitleri bulunmaktadır. Özellikle antioksidan özellikleri yüksek C ve K vitaminleri açısından zengindir. İçeriğinin %65’ine yakını yağ asitlerinden oluşmaktadır. Dolayısıyla gıda olarak faydalı olan Nar çekirdeği yağı faydaları onu özel kılmaktadır.

Cilt bakımında Nar çekirdeği yağı faydaları nelerdir?

  • Antioksidanlar açısından zengindir. Dolayısıyla bu özellik onu cildi dış etkenlere karşı koruyucu yapmaktadır.
  • İçeriğinde ki omega yağ asitleri derideki gözenekleri açmaya yardımcı olur. Bununla birlikte fazla sebumu temizlemede etkilidir.
  • Bileşenlerinde yer alan A ve C vitaminleri ince çizgi ve kırışıklıklara karşı etkin bir içerik olmasını sağlamaktadır. Özellikle . Hyaluronik asit, ve jojoba ile birlikte kullanıldığında etkili bir bitkisel yağdır.
  • Anti-inflamatuar etki göstermektedir. Bileşenlerinde yer alan omega-6 yağ asitleri, oleik asit, linoleik asit ve linoleik asit sayesinde, kızarıklığı veya kuru, pul pul ciltleri azaltma konusunda fayda sağlamaktadır.
  • Cildi onarmaya yardımcı olur. Hücre yenilenmesini, kolajen üretimini destekler.
  • Pomegranate Seed Oil içeriğinde barındırdığı fitosteroller sayesinde cilt elastikiyetini teşvik etmektedir. Bununla beraber düzensiz pigmentasyondan kurtulmak için çözüm sunar.
  • Punica Granatum Seed Oil saçlar içinde mükemmel bir yağdır. Saçlarda kullanıldığında saçları ve saç derisini beslemektedir. Donuk saçları canlandırır ve parlaklık vermektedir.
  • Nar çekirdeği yağı uçucu veya esansiyel yağları seyreltmek içinde kullanılabilmektedir. Bilindiği üzere uçucu yağları direk cilde uygulamak tahrişe neden olabilmektedir. Bundan dolayı taşıyıcı yağ olarak adlandırılan yağlarla seyrelterek kullanılmasında fayda vardır.

 

Nar çekirdeğinin soğuk yöntemle preslenmesinden elde edilen, içeriğinde yer alan “punicic asit” ile zamanı durdurmanıza yardımcı olur. Özellikle kullandığınızda ciltte ki serbest radikallere karşı direnç gösteren nar çekirdeği yağı, cildinizin elastikiyetinin kaybolmasını engellemeye yardımcı olur. Cildinize canlılık verir, cilt hasarlarını tersine çevirmenize yardımcı olur, daha pür bir görünüme sahip olmanıza katkı sağlar. Bu yüzdendir ki özellikle diğer yağlarla harmanlayıp kullandığınızda cildinizde ki detoks etkisini gözlemlemiş olacaksınız.

Nar çekirdeği yağı öyle farklı bir yağdır ki cilt tipi seçmez, her tip ciltte kullanma imkanına sahipsiniz. Diğer esansiyel yağlarla mükemmel uyum sağlar. Birlikte güçlü bir sinerji yaratırlar, cildinizi hasarlara karşı korur, kızarıkların kaybolmasına yardımcı olur, kısaca cildinizi geri yükler.

Evinizde yapacağınız basit formüllerle cildinizde bıraktığı etkiye şahit olabilirsiniz. En saf ve en kaliteli haliyle nar çekirdeği şimdi stoklarda sizi bekliyor.

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…