(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Olivem 1000 (O/W)

 920,00 3.500,00

inci name:  Cetearyl Olivate (and) Sorbitan Olivate

Çalışma pH aralığı 3-12

Yağda çözünmektedir

Stok kodu: OLVM900 Kategoriler: , ,

Açıklama

Olivem 1000 (O/W) nedir?

Olivem 1000, zeytin kimyasından oluşturulmuş, su içinde yağ emülgatörüdür. Emülgatör ise kozmetikte birbirine karışmayan maddeler olan yağ ve suyu karışmasına yardımcı olan bileşenlerdir. Birbiri içinde çözünmeyen sıvıların arasındaki gerilimi azaltarak karışmasını sağlar. Ne var ki emülsiyon tipi O/W ve W/O olarak sınıflandırılır. O/W, su içinde yağ, W/O ise yağ içinde su anlamına gelmektedir. Öyleyse olivem1000 de O/W sınıfında emülsiye edici, çok sevilen bir kozmetik hammadde bileşenidir. Öyleyse olivem 1000 nedir sorusunu cevaplayacak olursak, Setearil Olivat ve Sorbitan Olivat içeriğine sahip, bitkisel bazlı, Peg içermeyen, iyonik olmayan su içinde yağ emülgatörüdür.

inci name:  Cetearyl Olivate (and) Sorbitan Olivate nedir?

Stearil olivat; Zeytin yağından elde edilen stearil alkol ve yağ asitlerinin esteridir. Sorbitan Olivat ise zeytinyağındaki yağ asitlerinin sorbitol ile birleşiminden elde edilmektedir.

Olivem 1000 Uygulamalar:

  • Gündüz kremleri
  • Gece kremleri
  • Yüz temizleyiciler ve derin nemlendirici emülsiyonlar
  • Yüz ve göz çevresi için kremleri
  • Makyaj: maskara, kremsi fondötenler ve göz kalemi
  • Güneş koruyucu ve güneş sonrası cilt bakım ürünleri
  • Bebek bakım ürünleri
  • Saç bakım kremleri

Kozmetik faydaları

Olivem1000, emülgatör ve kıvam verici olmasının yanında cilt bakım ürünlerine nemlendirme özelliğide kazandırmaktadır. Hatta hassas cilde sahip olanlar için bile uygundur. Öyle ki birçok bebek ürünlerinde tercih edilmektedir. Hipoalerjenik olduğu klinik olarak test edilmiştir.

% Formülasyonda kullanım

Olivem 1000 in önerilen yüzdesi istediğiniz viskoziteye bağlıdır. Ayrıca 70°C’de erir ve ısıtılmış yağ fazına karıştırılmalıdır.

  • Serum ve losyonlarda %2-4,
  • Orta ağırlıkta kremlerde %5-6
  • Daha zengin vücut ürünlerinde %8’e kadar kullanılabilmektedir.

 

Cetearyl Olivate (and) Sorbitan Olivate Özet

  • Olivem 1000 Bitkisel bir emülgatördür. Aynı zamanda nemlendirici özellik katar.
  • Dış görünüşü beyaz, pul şeklindedir.
  • Yağda çözünmektedir
  • 70°C de erir.
  • Çalışma pH aralığı 3-12 dir. Dolayısıyla geniş bir çalışma alanı sunmaktadır.
  • İçeriğinde Peg yoktur. Bitkisel bazlıdır. Aynı zamanda iyonik değildir.
  • Isıtılmış yağ fazında eritildikten sonra karışım yapılabilir.
  • Hızlı absorbe olmaktadır.
  • Hipoalerjeniktir. Hatta en hassas ciltlerde bile rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Toptan Olivem 1000

Toptan olarak Olivem 1000 satışımız bulunmaktadır. Almak istediğiniz miktarlar yüksek ise lütfen bizimle iletişime geçin. web sitemizde ki iletişim kısmından bize mail ve telefon yoluyla ulaşabilirsiniz.

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…