(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Potasyum Sorbat

 44,00 310,00

Potasyum sorbat (Potassium Sorbate)Kozmetik için uygundur.

Origin: Germany (Almanya)

CAS-No. : 24634-61-5
INCI name: Potassium sorbate
Molekül ağırlığı : 150,22 g/mol

Temizle
Stok kodu: PSORBAT Kategoriler: , ,

Açıklama

Potassium Sorbate

Önerilen Kullanım Düzeyleri: %0,1 – %0,5

Potasyum sorbat, cilt bakımı, kozmetik ve vücut bakım formülasyonlarında kullanılan hafif bir koruyucudur. Bakteri, mantar ve küf oluşumunu engelleyerek ürünlerinizin raf ömrünü uzatmak için kullanılır. Parabenlere alternatif olarak da kullanılır.
Potasyum sorbat, beyaz kristal toz, beyaz granüller veya topaklar halinde oluşur. Aktif formu olan sorbik aside dönüştüğü suda kolayca çözünür.
Potasyum sorbat, sorbik asit ve potasyum klorürün kimyasal bir bileşiğidir . Bileşik antimikrobiyaldir ve doymamış yağ asitlerinden oluşur ve birçok gıda ürününde bulunur.
Potasyum sorbat, sorbik asidin aktif olmayan tuzudur. Düşük pH’da aktif formu olan sorbik aside dönüştüğü suda kolayca çözünür. Sorbik asit pH’a çok bağlıdır. pH 6’ya kadar (yaklaşık %6) bir miktar aktivite gösterirken, en çok pH 4.4’te (%70) aktiftir. pH 5.0’da %37 aktiftir. Sorbik asit olarak küfe karşı aktif, mayaya karşı orta ve çoğu bakteriye karşı zayıf olduğu kabul edilir. Sorbik asit, doymamış bir yağ asididir ve bu nedenle oksidasyona tabidir (Karışık Tocopherols T50 gibi bir antioksidanın kullanılması önerilir). UV ışığına da duyarlıdır ve solüsyonda sararabilir.
Potasyum sorbat, kozmetik kullanım için geniş spektrumlu bir koruyucu değildir ve diğer koruyucularla birleştirilmelidir. Koruyucu olarak potasyum sorbat kullanılıyorsa, potasyum sorbat’ın etkili olması için bitmiş ürünün pH’ının düşürülmesi gerekebilir. Bunun nedeni potasyum sorbat’ın sorbik asidin aktif olmayan tuz formu olmasıdır. Yararlı olması için, formülasyonun pH’ı, yararlı aktivite için serbest asidi serbest bırakacak kadar düşük olmalıdır.

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…