(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Sandal Esansı

 22,00 165,00

Sandal Ağacı Esansı (Sandalwood Fragrance) . Sabun üretimi içindir.

Temizle
Stok kodu: ESANS-SANDAL Kategoriler: ,

Açıklama

SANDAL ESANSI

Sandalwood Fragrance

Meyvemsi, Tatlı, Odunsu Kokuların Sabunlarda Yaşam Buluşu…

Küçücük boyuyla dağlık bölgelerde yetişen, kiraz büyüklüğünde kırmızı meyveleri olan bir ağacın tropikal kokusudur Sandal Esansı… Sandal ağacının odunu sarımtırak renktedir ve değişik bir kokuya sahiptir. Sıra dışı bir kokudur sandal ağacı kokusu! Kozmetik sektöründe tatlı, odunsu, meyvemsi kokusuyla en çok tercih edilen esanslardan birisidir. Odunsu kokusuyla özellikle erkek parfümlerinde de çokça kullanılmaktadır.

Özellikle Sandal Esansı ile yapılan bir doğal sabun banyolarda mistik bir hava yaratır. Tropikal koku özleriyle özlemlerinize sizi götürür. Sandal Esansı kokan sabunlarla yıkanan saçlar mis kokusuyla çevreye verdiği ışıltısıyla sizi sizden alır. Güzellik ve bakıma önem verenlerin en tatlı kokusudur.

Özel ve güzel kokmanın bir numaralı tercihi sık sık el, yüz ve vücut temizliğinden geçer. Özellikle hijyen ve bakıma önem verenler kokunun önemini varlığının bize verdiği hazzı çok iyi bilirler. Sandal Esansı kokusuyla isteğimiz temizlik ve ferahlığı bize sunarak, rahatlamamızı sağlar. Duş sonrasında da temizliğin kokusunun kalmasını isteyenlere özel Sandal Esansı tam da aranan bir tercih olacaktır.

Eski zamanlarda söylenen rivayetlere göre; kırmızının rengine dayanamayan çingeneler, göç yollarında ne zaman bir sandal ağacı görseler albenisi ve küçük kırmızı meyvelerinin rengine dayanamayıp orada hemen konaklarlarmış. Hatta meyvesinin içinde bulunan kokulardan aşk iksirleri yaparlarmış. Daha sonraları sandal ağacı çoğaldıkça, her toprağı da benimsediği ve yeni yıla doğru kırmızı meyve verdiği için “yılbaşı çiçeği” olarak kullanılmaya başlamıştır.

Günümüzde ülkemizde her ne kadar çok yetişse de; çokça bilinmeyen ve genellikle şömine odunları için kullanılan sandal ağacı; aslında atalarımız tarafından çok benimsenmişti. Hatta eski Türkler için çok değerli olup kutsal olarak görülmekteydi. Eski Türk yazıtlarında “Cıntan Iğaç” olarak bahsediliyordu, özellikle cenaze merasimlerinde kullanılan sandal ağacı kokusu, tütsü elde etmek içinde değerlendiriliyordu. Sert yapısı nedeniyle, takunya yapımında kullanılmış, çadır direği olarak değerlendirilmiştir.

Siz de bakım ve güzellik rutininize Sandal Esansı ekleyerek, hoş kokular eşliğinde tazelenmek isteyenlerdenseniz; Sandal Esansı’nın odunsu, meyvemsi, tatlı kokusunu keşfedebilir, her an ışıldayan, mis kokulu bir güzelliğe sahip olabilirsiniz!

Ek bilgi

Kaç kg

20 gr, 50 gr, 100 gr, 250 gr

Hoşunuza gidebilir…