(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Tamanu Yağı – Tamanu Oil

 85,00 670,00

Tamanu yağı (Calophyllum inophyllum oil&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;/em>). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.&amp;amp;amp;lt;/em&amp;gt;&amp;amp;lt;/em>&amp;lt;/p&gt;&lt;p>&lt;p>&amp;lt;p>&amp;lt;</p&gt;

strong>INCI</strong> :<em> Calophyllum Inophyllum Seed

<strong>Origin : Vietnam (Vietnam)

CAS No : 68956-68-3 / 2411-48-25-4

Stok kodu: TAMANU01 Kategoriler: , ,

Açıklama

Tamanu Yağı Nedir? – Tamanu Oil – Tamanu yağı inci name?

Ülkemizde bir çay ağacı yağı, jojoba yağı, lavanta yağı ya da hint yağı gibi popüler olmasa da tamanu yağı gün geçtikçe kozmetik üretimde aranan bir hammadde olmaya başlamıştır. Tamanu oil (1), calophyllum inophyllum adı verilen, yaprak dökmeyen, Doğu Afrika’dan Güney Pasifike’e kadar olan ülkelerde yetişen bir ağacın tohumlarından yada yemişlerinden elde edilir. Tohumlar toplanır, 1 ila 2 ay güneşte kurutulur, daha sonra soğuk pres yöntemiyle yağı çıkarılır. Aslında sanıldığı gibi uçucu bir yağ değildir. Daha çok taşıyıcı yağ özelliğinden dolayı uçucu yağları seyreltmek içinde kullanılmaktadır. Bir çok farklı isimi vardır; İskenderiye defnesi, Tacamahac ağacı, Mastwood ve Güzellik yaprağı bunlardan bir kaçıdır. Kokusu hafif cevize benzemekle birlikte renk tonları sarıdan yeşile kadar değişebilmektedir. Aynı zamanda düşük sıcaklıklarda hafif bulanıklaşması normaldir. Doğal kozmetik hammaddeleri içinde aranan bir bitkisel yağ olan Tamanu yağının inci name; Calophyllum Inophyllum ‘dur. (tamanu yağı ne işe yarar?)

Tamanu Yağı ne işe yarar? Saça ve cilde faydaları nelerdir?

Yağ asitleri yağların fayda sağlayan en önemli bileşenlerini oluşturmaktadır. Aslında bu yağ asitlerinin çoğu vücudumuzda yer almaktadır. Ve cildimizin sağlıklı tutmak ile görevlidirler. Dolayısıyla yağ asitlerinde ki eksiklikler derimizin kurumasın ve çatlamasına neden olmaktadır. Tamanu yağı, cildi besleyen yağ asitleri bakımından zengindir. Bu yağ asitlerinin başlıcaları; Alfa-linoleik asit, Oleik asit, Linoleik asit, Palmitik asit, Arakidonik asit, Stearik asittir.

  • Cildi pürüzsüzleştirir ve yumaşabilmektedir.
  • Anti oksidan içermektedir. Dolayısıyla serbest radikallere karşı bir koruma sağlar. Böylelikle cilt hasarını minimum seviyelerde tutar.
  • Güneş ışınlarının neden olduğu zararlara karşı koruma sağlamaktadır. Tamanu yağı genellikle güneş yanıkları ve küçük yanıklar içinde kullanılmaktadır. Antiinflamatuar özelliklere sahiptir, bu da onları hafifletmeye yardımcı olabilmektedir.
  • Anti bakteriyel ve antifungal olmasından dolayı ciltteki mantar ve mikroplara karşı savaşmaktadır
  • Saçlar için saç bakım ürünlerinde kullanılan bitkisel yağlardan biridir. Saçlara yumuşaklık verir. Aynı zamanda saç derisinin nemli kalmasını sağlamaktadır.

Toptan bitkisel yağ

Sabunaria olarak toptan bitkisel yağ satışımız bulunmaktadır. Almak istediğiniz miktarlar fazla ise satış ekibimize mail yada telefon vasıtasıyla ulaşabilirsiniz.

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…