(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Sitrik Asit

 93,00 1.650,00

Limon tuzu (citric acid). Banyo topu (banyo bombası) yapımı için.
CAS Number: 5949-29-1
INCI name: Citric acid monohydrate

Stok kodu: SITASIT Kategoriler: ,

Açıklama

Sitrik Asit – Citric Acid

 

Yaygın olarak kullanılan bir asit düzenleyicidir. Başta gıda sektörü olmak üzere kozmetik, deterjan, çevre temizlik ürünleri, alkol ve ilaç sektöründe kendine yer bulmaktadır. Çok amaçlı ve yaygın olarak kullanılmaktadır. Genellikle mantar fermantasyonu ile üretimi yapıldıktan sonar bir dizi işlemden geçer. Doğal olarak sitrik asit içeri fazla olan turuncugillerde bol miktarda bulunmaktadır. Bu gıdalar;

  • Limonlar
  • Misket limonu
  • Portakal
  • Greyfurt
  • Ve meyvelerdir.

 

 

Kullanım alanları;

 

  • Gıda endüstrisi; özellikle meyve sularının içeriğinde sıklıkla görebilirsiniz. Genellikle paketlenmiş yiyecek ve içeceklere eklenmektedir. Konservede ki gıdaların raf ömrünü uzattığı bilinmektedir.
  • Ilaçlar. Bazı kremlerin içeriğinde sitrik asit yer bulmaktadır.
  • Alkol üretiminde aside dengelemek için kullanılmaktadır. Şarap üreticileri bazen tadı iyileştirmek için ekleyebilmektedir.
  • Kişisel bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Saç spreyi, deodorant gibi banyo malzemelerinin daha uzun süre dayanmasına etki eder.
  • Ev temizleyicileri içeriklerinde çokca görülmektedir. Bulaşık makinası deterjanlarının içeriklerinde yer alır.
  • Böcek spreyleri, mantar ve yosun karşıtı ürünlerde ve el dezenfektanlarında karşınıza çıkar. Çünkü citric acid bazı bazı bakteri ve virüslere karşı etkilidir.
  • Çevre temizlik ürünleri.

 

   

Kozmetik Üretimde Kullanımı;

  • Öncelikle günümüzde banyo topları üretiminde sıklıkla kullanım yeri bulmuştur. Bunun en büyük sebeplerinde biri kusursuz bir biçimde suda çözünmesi ve kolay karıştırılabilir olmasıdır.
  • Banyo toplarında köpürmeye yardımcı olması için de kullanılmaktadır.
  • pH ayarına yardımcı olur. Formülleriniz çok alkali bir duruma gelirse sitrik asit ile pH değerini ayarlayabilirsiniz.Çünkü pH değeri üretimde hayati bir öneme sahiptir. Bazı aktif maddelerin, koruyucuların ve renklendiricilerin performansı pH değerine bağlıdır.
  • pH değerini stabilize ettiğiniz ürünlerin raf ömrü uzar. Çünkü bazı koruyucular belli pH aralıklarında tam olarak çalışabilmektedir.
  • Cildi temizleme yardımcı olur. Citric acid aslında bir AHA (Alfa Hidroksi Asit) dir. Antioksidan ve eksfoliyant öelliği vardır. Peeling formüllerinde kullanılır. Ayrıca leke ve pigmentasyon sorunlarını azaltabilir.
  • Şampuan formüllerinde genellikle pH seviyesini düşürmek için kullanılmaktadır. Bunun sonucunda saçların kabarmasının azaltılması hedeflenmektedir.

 

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

500 gr, 1 kg, 5 kg, 10 kg

Hoşunuza gidebilir…