(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Yosun Yağı

 18,00 155,00

Yosun yağı (Algae Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Evernia spp. infused in Brassica napus (Canola) Seed Oil

Origin : Turkey (Türkiye)

CAS No : 68424-59-9

Temizle
Stok kodu: YOSUN01 Kategoriler: , , ,

Açıklama

YOSUN YAĞI

Algae Oil

Denizin Bizlere Sunduğu Yeşil Servet…

Kayalıkların diplerinde, nemli ağaç gövdelerinden tanırız yosunu… Denizde ayağımıza değdiğinde kaygan yapısıyla tedirgin oluruz hatta… İpliksi, yapraksı, şeritsi, tüpsü birçok çeşidi vardır yosunun. Moda dergilerinde çokça kullanılan “yosun yeşili” rengiyle biraz daha fazla baktığımızda doğa harikasıdır adeta! Tıpta, eczacılıkta, kozmetik gibi birçok sektörde “güzellik iksiri” kullanılan yosun hatta Japonya ve Çin gibi Uzakdoğu ülkelerinde yemek olarak da çokça tercih edilmektedir.

“Yosundan gelen güzellik” cümlesini hep duymuşuzdur. Yosun maskeleri, yosun kürleri, yosun sabunları, yosunlu şampuanlar ile spa’ların ve kozmetik üretiminin en tercih edilen yağıdır Yosun Yağı. Bunun sebebi yosunun içeriğindeki antioksidan özelliğinden dolayı cildi temizlemesi ve toksinlerden arındırmasıdır. Suda yaşayan yosun mineral bakımından zengindir. Bu minerallerinde cilde etkisi inanılmazdır.

Çocuklarınız için özellikle de ergen çocuğunuz varsa; Yosun Yağı ile yapılmış bir doğal sabun cildi temizleme özelliğinden dolayı kızınıza ya da oğlunuza kendilerini daha iyi hissetmeleri olanağını sağlayacaktır. Cildin nem oranının dengelenmesinde, tenin ışıltı kazanmasında çok etkili olan Yosun Yağı, hiç şüphesiz yaptığınız şampuanlarda, kremlerde, dudak balmlarında, losyonlarda, doğal sabunlarda ve doğayı seven sizlere de çok iyi gelecektir.

Suda yaşayanlarına “alg”, karada yaşayanlarına “kara yosunu” denilen yosun, kullanıldığı her alanda faydalı etkileriyle çok aranan yağlar listesinde ilk sıralarda olmayı hak etmektedir.

Arınmak ve yenilenmek isteyen bizlerin doğaya olan özlemini bir nebze de olsa gideren Yosun Yağı’nın aslında deniz yosunu “spirulina”dan elde edilir. Özellikle, soğuk sulardaki somon, uskumru ve ton balığı gibi balık türlerinde çok fazla fonksiyonel yağ asidi bulunur. Bu yağ asitleri omega-3, DHA ve EPA olarak da bilinir. Spirulina yani deniz yosununda da bu özellikler harici B,E ve C vitaminleri de bulunur. Bu yüzden de Yosun Yağı vücut ve genel anlamda cilt için etkili faydaları vardır.

Denizin bizlere sunduğu servet değerinde etkili Yosun Yağı’nı özellikle doğal sabunlarınız için listelerinize eklemekte acele etmelisiniz. Yosun Yağı’nın efsane özelikleriyle yaptığınız ürünler keyfinize keyif katmaya şimdiden hazır!

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…