(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Akgünlük Yağı (Sığla Yağı) – (Frankincense Oil)

 160,00 600,00

Akgünlük Yağı (Frankincense Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Boswelia Serrata

Origin : India (Hindistan)

CAS No : 8016-36-2

Üretim Metodu / Method of Production : (Distillation) Distilasyo

Esnekliğini kaybetmiş ciltlerde kırışıklığı azaltmaya ve cilt tonunu dengelemeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

Açıklama

Sığla Yağı – Akgünlük Esansiyel Yağı

Akgünlük yağı’nın kimyasal yapısı Limonen, Pinen, Borneol, Phellandrene ve Myrcene’den oluşur. Pakistanın belli bölgelerinde yetişen Boswellia serrata ağaçlarından elde edilen aromatik bir uçucu yağdır. Genel olarak hafif odunsu, baharatlı ve meyveli alt tonlardan oluşmaktadır. Dolayısıyla bu onu çeşitli faydalarla birlikte aynı zamanda sakinleştirici ve rahatlatıcı bir yağ haline getirmektedir. Frankincense Essential Oil yada Sığla yağı olarakta adlandırıldığı gibi buhur yağı diyenlerde vardır. Sığla yağı Frankincense ağacının özünden elde edilmektedir. Ağacın içinde ki öz suyu kuruduktan ve sert hale geldikten sonra buhar damıtma ekstraksiyonunu kullanarak esansiyel yağını elde ederler. Cilde etkilerinden dolayı kozmetik hammaddeler içerisinde ayrı bir yeri vardır. Aynı zamanda antiinflamatuar ve antibakteriyel özellikleride bulunmaktadır.

Sığla Yağı Cilde Faydaları

Öncelikle Buhur yağını cilde uygulamadan önce taşıyıcı bir yağ ile seyreltilmesi gerekmektedir. Kullanabileceğiniz en iyi taşıyıcı yağlar hindistancevizi yağı ve jojoba yağıdır. %1-4 arası akgünlük yağı kullanarak taşıyıcı yağa ekleyebilirsiniz. Sığla yağı, kollajen üretimini uyarmaktadır. Böylece yaşlanma başlangıcını geciktirmeye yardımcı olur. Aynı zamanda cildi birikmiş toksitlerden ve ölü deriden arındırmaktadır.

Hasarlı cildin iyileşmesine yardımcı olan antinflamatuar ve mikro öldürücü antiseptik özellikleri bulunmaktadır. Cildin iyileşme sürecinin hızlanmasına yardımcı olmaktadır.

Akgünlük yağı , Saçların uzamasını destekler. Bunuda saç derisindeki kan dolaşımını uyararak yapmaktadır. Aynı zamanda saça parlaklık ve pürüzsüzlük katmaktadır.

Kafa derisinde aşırı yağ birikmesine neden olan sebum miktarını dengeler. Böylecek kepek oluşumunu azaltmış olur.

Kozmetik hammaddeleri içinde saygın bir bitkisel yağ olduğundan dolayı “Yüz için sıvı altın” diye adlandıranlarda vardır. Güçlü bir büzücü etkinlik, yani cilt hücrelerini koruması ve gözenek görünümlerini azaltmaya yardımcı bir bileşen olması onu önemli bir yere koymuştur.

Diğer uygulamalar

Sığla esansiyel yağını, difüzörde kullanabilirsiniz. Difüzörün kabına biraz su ekleyip bir kaç damla akgünlük esansiyel yağı koyabilirsiniz.

Banyo küvetine bir kaç damla buhur yağı ekleyerek, ferahlatıcı etkisinden faydalanabilirsiniz.

Frankincense Oil Difüzörde hangi yağlarla uyumludur?

 

 

 

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…