(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

At Kestanesi Yağı – Horse Chestnut Oil

 35,00 450,00

At Kestanesi yağı (Horse Chestnut Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Aesculus hippocastanum Seed infused in Brassica napus (Canola) Seed Oil

OriginTurkey (Türkiye)

CAS No : 8002-13 -9

Üretim Metodu / Method of Production : Maserasyon

Stok kodu: ATKEST01 Kategoriler: , ,

Açıklama

At Kestanesi Yağı Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir? (Horse Chestnut Oil Benefits)

At Kestanesi Yağı Nedir? Ilıman iklimlerde yetişen conker ağaçlarının dikenli ve kabuklu meyvelerden üretilen bitkisel bir yağdır. İlk olarak balkanlarda rastlanılan bu ağaç daha sonra kuzey yarımkürenin ılıman bölgelerinde de ortaya çıkmıştır. Sıklıkla son zamanlarda at kestanesi yağı ve ekstraktı kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde karşımıza çıkmaktadır. Çünkü bu muhteşem yağın bileşenleri cilt için biçilmiş kaftandır. Özellikle Horse Chestnut oil, aescin adı verilen bileşeni tıbbi iyileştirici olarak kullanılmaktadır. Bununla beraber antioksidan ve antiinflamatuar özellikleri de güçlüdür. At kestanesi yağının faydaları nelerdir?

Cilt ve Saç bakım ürünlerinde kullanımı;

  • At kestanesi yağı antioksidan faydaları sayesinde cilt görünümünün iyileşmesine katkıda bulunmaktadır. Çünkü içeriğinde antioksidan içeriklere sahip quercetin ve kaempferol glikozitlerini içermektedir.
  • Horse Chestnut Oil bir diğer bileşeni hyaluronidaz adı verilen bir enzimdir. Bu enzim nemlendirme işlemlerinden sorumludur.
  • Antibakteriyel özellikleri sayesinde doğal temizleyicidir.
  • Cilt yüzeyinde ki renk farklılıklarını azaltmaya yardımcı olmaktadır.
  • Yaşlanma belirtilerini azaltmak için üretilen cilt bakım ürünlerinin sevilen bir bileşenidir. Çünkü içerisinde çevresel toksinlere ve serbest radikalleri nötralize eden polifenol proantosiyanidin yüksek miktarda bulunur.
  • Cildi nemlendirir. At kestanesi yağında bulunan aescin, cildimizde bulunan hyaluronic aside parzalayan enzimleri doğal olarak inhibe eder. Bunun sonucunda cildin nemi korunmuş olur.
  • Aynı zamanda ciltte bulunan kolajen ve elastini korumaktadır.
  • Saç ürünlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Saçı besler ve nemlendirir. Dolayısıyla saç tellerinde ki kuruluğu azaltmaya yardımcı olmaktadır.

Pembe lekeli, sarı ve beyaz çiçekleri bulunan bir at kestanesine hiç rastladınız mı? Evet bu renklerde çiçekleri var at kestanesinin… Bu şekliyle de doğanın bize verdiği en güzel sunumlardan birisi olarak karşımıza çıkar. At kestanesi bitkisinin kesilmesiyle elde edilen At Kestanesi Yağı da hammaddesi olan tüm faydalarını, tüm güzelliğini, tüm iyiliğini kullanıcılarına sunar. Doğada belki de çok az besinde olan P vitamini at kestanesinde büyük bir miktarda bulunmaktadır. İşte bu yüzden geçmişten günümüze  çok tercih edilen bir yağ türü olmuştur.

Cildimize ferahlık verip taze görünmesini sağlayan, doğal üretimlerinizde bol içerikli yapısıyla istediğiniz o kaliteli sabunlara, kremlere, şampuanlara, losyonlara, dudak balmlarına ulaşmamızı sağlayan, günlük temizliğimizde bize istediğimiz hijyeni veren, doğal ve güzel görünümlü saçlarımızın dostu ile istediğiniz tasarımları gönül rahatlığıyla yapmanın şimdi tam zamanı!

 

 

 

 

 

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…