(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Azelaic Acid – Azelaik Asit

 40,00 270,00

Azelaic Asid &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;/em> Kozmetik için uygundur.</em></p>

<p>INCI Name: AZELAIC ACID
CAS: 123-99-9
Fiziksel Yapısı: Beyaz Toz

Stok kodu: AZEAS Kategoriler: , ,

Açıklama

Azelaik asit – Azelaic Acid

Azelaik asit buğday, çavdar ve arpadan elde edilmektedir. Kimyasal olarak bir dikarboksilik asittir. Gözeneklerin açılmasına yardım eder. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan olarak kullanılır. Kullanıldığı formüllerde 3 önemli faydası vardır;

  • Azelaic Acid leke görünümünü azaltır. Özellikle sivilce sonrası durumlarda.
  • Cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur.
  • Kızarıklıklara neden olan hassasiyeti azaltır, dolayısıyla cildi rahatlatmaktadır.

 

Alfa-hidroksi asit (AHA) ve beta-hidroksi asit (BHA) ile ilişkisi nedir?

Birbirine benzer olmakla beraber arada ufak farklılıkları vardır.

  • Cilt tonu ve diğer cilt sorunlarını iyileştirmede AHA ve BHA’ya yakındır.
  • Doğru formulüze edilirse peeling etkisi yaratır. Ancak glikolik asit ve laktik asit (AHA’lar) veya salisilik asit kadar etkili değildir.
  • Azelaik asit içeren bir ürüne ek olarak AHA veya BHA eksfoliyant kullanmamak için hiçbir neden yoktur. Cilt tonu ve yaşlanma belirtilerine karşı güçlü bir kombinasyon elde edilir.
  • C vitamin ile solma ve cilt tonu izlerine karşı iyi bir ikili oluşturur.
  • Azelaik asidin en güçlü tarafı iltihabı azaltma yeteneğidir. Bunu sitokinler ve lökotrienler gibi proinflamatuar moleküllerin üretimini engelleyerek gerçekleştirir. Enflamasyon azalınca sivilcelerde azalır.
  • Antibakteriyel özelliği vardır. Propionibacterium akneleri gibi bakterilerin neden olduğu sivilceler için etkili bir tedavi haline getirir.

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

5 gr, 10 gr, 20 gr, 50 gr

Hoşunuza gidebilir…