(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1250 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Çörek Otu Yağı – Black Cumin Oil

 28,00 400,00

Çörek otu yağı&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;em> (Black Cumin oil).  Sabun ve kozmetik üretimi içindir.</p>

<strong>INCI : Nigella Sativa Seed Oil</p>

&

lt;p>&lt;strong>Origin&amp;lt;/strong> : <em>Turkey&lt;/em> (Türkiye)

CAS No : 90064-32-7

Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

Stok kodu: COREK01 Kategoriler: , ,

Açıklama

Çörek otu yağı nedir? Faydaları Nelerdir? Kozmetikte kullanımı?

Çörek otu yağı nedir?, Nigella sativa adı verilen bitkisinin tohumlarının preslenmesi ile elde edilen bitkisel bir yağdır. En yaygın olarak güney ve doğu Avrupa ile Orta doğu ve kuzey Afrika ülkelerinde yetiştirilmektedir. Ülkemizde de sıklıkla kullanılan çörekotu yağının cilt üzerinde birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle ciltte ve saçlarda harikalar yarattığı gözlemlenmektedir. Yüzyıllardır çeşitli şifalı bitkiler sağlık ve güzellik amaçlı insanlığın kullanımında olmuştur. Bu şifalı bitkiler arasında Black cumin oil ayrı bir yeri vardır. 2500 yıllık geçmişe sahip olan bu bitki Antik Yunandan Eski Mısıra kadar geniş kullanım alanı bulmuştur. Çörek otu yağı neye iyi gelir?

Faydaları nelerdir?

Çörek otu yağı, A vitamini, B vitamini ce C vitamini açısından zengin bir bileşene sahiptir. Ancak Timokinon açısından fark yaratmaktadır. Bu özelliklerinden dolayı cilt dostu bir bitkisel yağdır. Çörekotu yağının cilde faydaları şuanlardır;

  • Ciltte meydana gelen tıkalı gözeneklerin açılmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda fazla yağların dengelenmesine destek sağlamaktadır. Komedojenik olarak düşük ölçektedir.
  • Temizleyici ve yatıştırıcı özellikleri vardır. Dolayısıyla sivilceli ciltler için kullanılmaktadır.
  • A, B ve C vitaminlerini içeriğinde bulundurduğundan dolayı canlandırıcı ve antioksidan etkileri için kullanılmaktadır.
  • Aynı zamanda A vitamini diğer amino asitlerle birlikte cildi nemli tutmaya yardım eder.
  • Rahatlatıcı etkileri sayesinde kızarıklara karşı kullanılmaktadır.
  • Saçların kuruluğuna iyi gelmektedir. Kuru saç derisini nemlendirmektedir. Aynı zamanda daha parlak saçlara sahip olmanıza yardımcı olur.
  • Saçların uzamasına yardımcı olmak için hindistancevizi yağı ile maske yapılmaktadır.

 

 

 

 

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…