(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Hindistan Cevizi Yağı (Deoderize) (92°F )

 90,00 3.000,00

Hindistan Cevizi yağı/Deoderize (Coconut Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Cocos Nucifera (Coconut) Oil

CAS No : 8001-31-8

Hindistan Cevizi Erime Sıcaklığı : 33 derece

Açıklama

Deoderize Hindistan Cevizi Yağı Nedir? Faydaları nelerdir? Kozmetik sektöründe kullanımı?

Hindistan cevizi yağı (coconut oil)  hem gıda sektöründe hemde kozmetik sektöründe adını sıklıkla duyduğumuz bitkisel bir yağdır. Asya ülkeleri başta olmak üzere tropikal iklime sahip bölgelerde üretimi gerçekleştirilmektedir. Oda sıcaklığında katı formdadır. Ancak daha yüksek sıcaklıklarda sıvı haline geçmektedir. Soğuk sıkkım hindistancevizi yağının erime sıcaklığı daha düşüktür. Ancak rafine edilmiş ise genelde erime sıcaklıkları daha yüksek olmaktadır. Deodorize hindistan cevizi yağı, genel anlamda beyazdan kırık beyaza kadar renk tonu değişmektedir. Bununla beraber kokusuzdur. Genellikle kozmetik sektöründe doğal sabun yapımı için tercih edilmektedir. Çünkü fiyat olarak soğuk sıkkıma göre daha uygundur. Aynı zamanda sabunda olması istenilen köpük ve daha sert bir yapıya yardımcı olmaktadır. Bununla beraber, doğal cilt bakım ürünleri üretiminde de deoderize hindistancevizi yağı kullanılmaktadır. Bazı üreticiler üretimini yaptıkları losyon ve kremlerin kokusunu bozmasını istemedikleri için kokusuz olan formunu tercih etmektedirler.

Faydaları Nelerdir?

  • Hindistancevizi yağı, E vitamini açısından zengindir. Vitamin E cildi korur, onarır ve nemlendirerek daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olur. Aynı zamanda bu etkiye yardımcı olan laurik asit, kaprik asit ve linoleik asit gibi orta zincirli yağ asidi içeriğinin varlığınıda unutmamamız lazım.
  • Fenolik antioksidanlar içermektedir. Bu antioksidanlar cilt yaşlanmasını tersine çevirme açısından önemli bileşenlerdir.
  • Deoderize hindistan cevizi yağının içeriğinde yer alan, Laurik asit ve kaprik asit, cildimizin sağlıklı görünümünü desteklemektedir. Böylece mikrop ve bakterilerin neden olduğu rahatsızlıklara karşı bizim korumamızı desteklemektedirler.
  • Makyaj çıkarma için kullanabileceğiniz doğal bitkisel bir yağdır.
  • Saçlar açısından mücizedir. Zira saç köklerini ve saçları besler. Aynı zamanda mikrop ve bakterilerle savaşır. Daha parlak ve bakımlı saçlara sahip olmanıza yardımcı olur.

Deoderize hindistancevizi yağının doğal sabun yapımında kullanımı;

Doğal sabun yapımında zeytinyağından sonra en popüler yağdır. Diğer yağlardan ayrılan farklılıkları vardır. Bunlardan biri sabuna köpük verme özelliğidir. Diğeri ise temizleyici, leke çıkarıcı etkisidir. Bu özelliklerinden dolayı hindistan cevizi yağına en yakın yağ palm çekirdeği yağıdır. Dolayısıyla doğal sabun üretiminde olmazsa olmaz bitkisel yağlardan biridir. Yalnız doğal sabunda kullanım oranı %40’ ı geçmemelidir. Fazla kullanımlarda cildi kurutabilmektedir.

Toptan hindistancevizi Yağı

Toptan olarak deoderize – soğuk sıkkım hindistancevizi yağı satın alabilirsiniz. Almak istediğiniz miktarlar fazla ise lütfen müşteri temsilcimizle iletişime geçiniz.

Büyük miktarlarda mı satın almak istiyorsunuz? Bize ulaşın!

 

 

 

 

Laurik asit ve kaprik asit içerir .

Bu yağ asidi içeriği daha iyi cilt sağlığını destekler ve mikropların neden olduğu her türlü cilt rahatsızlığını ( akne , selülit ve folikülit gibi)  önler .

 

 

 

Ek bilgi

AğırlıkYok
Kaç kg

500 gr, 1 kg, 5 kg, 10 kg, 20 kg

Hoşunuza gidebilir…