(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Dimethicone 100 ( Dimetikon )

 150,00 530,00

Dimethicone 100 Kozmetik için uygundur.

INCI Name : Dimethicone

Stok kodu: DMTC1 Kategoriler: , ,

Açıklama

Dimethicone 100

Dimetikon  kozmetik ürünlerine pürüzsüz ve ipeksi bir doku kazandırır. Rengi ve kokusu yoktur. Cilt ve saç üzerinde bariyer oluşturarak nemi hapsediyor. Aynı zamanda çevresel faktörlere karşı koruyor. Pürüzlü yüzeyleri yumuşatmak ve yoğun besleme için koruyucu bir bariyer oluşturur. Dimethicone 100, polidimetilsiloksan olarakta bilinmektedir. Cilt bakım ürünlerinde yumuşatıcı olarak kullanılmaktadır. Cilt gözeneklerini kapatmaz böylelikle derinin nefes almasını sağlar. Kozmetik bakım ürünlerinin yapışkanlığını ve beyazlatma etkisini azaltır.

 

DİMETİKON ne için kullanılır?

  • Cilt bakımı için kullanılmaktadır. Yağlı ciltler için üretilen ürünlerde en iyi sonucu vermektedir. Çünkü mat ve pürüzsüz bir görünüm sağlar. Eğer cilt kuru ve kaşıntılı ise cildin su ve nem tutmasına yardımcı olacak koruyucu tabaka oluşturur. Bu da tahriş edici yada alerji yapıcı maddelerle teması önlemeye yardımcı olur.
  • Cilt gibi saçlarında nemini korumak önemlidir. Bu yüzden Dimethicone şampuan ve saç kremlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Hem nemlendirmek hemde parlak ve şık görünmesini sağlamak için formüllerde tercih edilmektedir. Aynı zamanda saçları çevresel faktörlerin neden olduğu yıpranmalardan ve aşırı ısıdan korur.
  • Kozmetik ürünlerde sıklıkla kullanılır. Komedojenik değildir ve dolayısıyla gözenekleri kapamaz.

 

Dimetikon Faydalar

  • Gözenekleri tıkamaz. Dolayısıyla derinin nefes almasını engellemez.
  • Çok hafif ve yağsızdır. Bundan dolayı yumuşak bir his verir.
  • Bitmiş üründeki yapışkanlığı azaltmaktadır. Böylelikle kullanım rahatlığı verir.
  • Transepidermal su kaybı karşı koruma sağlamak için cilt üzerinde nefes alabilen, koruyucu bir film oluşturur.
  • Bitmiş ürünlere yumuşaklık ve esneklik verir.
  • Krem ve losyonların uygulanması sırasında oluşan beyazlatma etkisini sınırlar.
  • Yayılabilirliği arttırmaktadır. böylece daha kolay cilde nüfus etmektedir.
  • Dimethicone 100, birçok farklı cilt bakımı, güneş bakımı ve makyaj uygulamasına uygundur

 

Tipik Kullanım Oranı

%0,5 – 20

 

 

Kaynama noktası155-220°C
Erime noktası-35°C
pH5.5-8.5
Viskozite10 cP

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…