(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Glyceryl Monostearate – Gliseril Monostearat

 20,00 200,00

<u>Tanım: monogliseritlerin, esas olarak gliseril monostearat ile birlikte değişen miktarlarda digliseritlerin ve trigliseritlerin bir karışımıdır.

Menşei : bitkisel

Görünüm : Neredeyse beyaz toz

Çözünürlük : Sıcak etanol, eter, kloroform, sıcak aseton, mineral yağlar ve kozmetik yağlarda çözünür. Suda pratik olarak çözünmez, ancak içinde dağılabilir.

Sınıf :  W/O emülsiyonları için emülgatör ve O/W için yardımcı emülgatör, iyonik olmayan, etoksillenmemiş

Stok kodu: GLIMONO Kategoriler: , , , ,

Açıklama

Glyceryl Monostearate – Gliseril Stearat Nedir?

Gliseril stearat veya Gliseril monostearat, hindistancevizi, hurma çekirdeği veya zeytinden elde edilen mumsu bir maddedir. Stearik asit ile gliserinin reaksiyonundan oluşmaktadır. Reaksiyondan elde edilen ürün daha sonra ayrıca sodyum hidroksit ile reaksiyona sokulmaktadır. Genellikle soluk sarı veya beyaz renktedir. Gliseril Stearat, mükemmel nemlendirici özellikleri nedeniyle cilt bakımı ve kozmetik ürünlerinde kullanılır. Dehidrasyonu ve hasarı önlemek için ciltteki ve saçtaki nemi hapseder. Ayrıca gliseril stearat aynı zamanda bir formülasyondaki diğer bileşenleri de birbirine bağlayarak emülgatör görevi görür.

 

Gliseril Monostearat Ne İşe Yarar?

Gliseril Stearat, yumuşatıcı etkisi nedeniyle ciltte daha hızlı nüfuz ederek koruma amaçlı bir bariyer oluşturmaya yardımcı olur. Bu hidrasyonun korunmasına yardımcı olur ve nem kaybını yavaşlatır. Bu daha yavaş su buharlaşma hızı, cildin yağlanmasına, yumuşamasına, yumuşamasına ve pürüzsüzleşmesine yardımcı olur. Doğal Ürünlere eklendiğinde sonucu stabilize eder, bu da formülasyondaki diğer bileşenlerin terapötik faydalarını sergilemeye devam etmek için iyi çalışmaya devam etmelerini kolaylaştırır. Sonuç olarak ürünün pH değerini düzenleyerek ürünün aşırı asidik veya alkali olmasını önler. Ayrıca köpük arttırma, viskozite kontrolü ve bir miktarda olsa koruyucu özellikleri bulunmaktadır.

Özellikler:

Gliserol monostearat (gliserol monostearat; gliserol stearat) kozmetikte yaygın olarak kullanılmaktadır: Erime noktası 57-65 °C dir. Gliseril Stearatın kimyasal formülü C21H42O4’tür .

  • Emülsifiye edici ve çözündürücü bir maddedir.
  • Dispersiyon maddesi
  • yumuşatıcı,
  • Kompozisyon stabilizatörü,
  • Cildin yüzeyinde su tutmasına yardımcı olan bir yağ tabakası oluşturur
  • Cildi nemlendirir ve yumuşatır, tahrişi, çatlamayı ve soyulmayı azaltır
  • Saçı ve saç derisini nemlendirir, kuruluğa karşı korur
  • Saçların kabarmasını önler
  • Ürünlerin görünüşünü opak hale getirir
  • Viskozite viskozitesini artırır
  • Saç karışıklıklarını azaltır
  • Cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir
  • Makyajın ciltte kalmasını sağlar
  • Dokunma kümelerini önler

Glyceryl Monostearate Kullanılanımı:

  • bebek kremleri,
  • maskeler, yüz kremleri,,
  • Eller ve vücut için losyonlar,
  • şampuanlar

Ana fonksiyon:

Emülgatör, stabilizatör, reoloji değiştirici, saç kremi, yumuşatıcı, ıslatıcı madde.

 

Kullanımı :

Kremin yağlı fazına emülgatör ilave edilir. Sıvı yağ ve su fazları ayrı kaplarda yaklaşık 70°C. Daha sonra bu fazlar karıştırılır, ardından karışım soğumaya bırakılır.
Stabil yağ/su emülsiyonları elde etmek için, gliserol monostearat ile birlikte emülgatörlerin kullanılması tavsiye edilir.

 

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

50 gr, 100 gr, 250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…